Aktywne Wpisy
mateuszmozol +9
#informatyka #facebook #socialmedia #gownowpis #niebieskiepaski #rozowepaski #haker #programista15k
Moze mi ktos wyjasnic jak dziala algorytm na facebook. NIGDZIE nie wpisywalem tej informacji ani tez nie rozmawialem z nikim jedynie co to mialem w myslach zakup tej rzeczy i nagle pokazuje mi sie propozycja irygatora ktory w cholere sie zgadza xDD. To juz nie pierwsza taka sytuacja.
Moze mi ktos wyjasnic jak dziala algorytm na facebook. NIGDZIE nie wpisywalem tej informacji ani tez nie rozmawialem z nikim jedynie co to mialem w myslach zakup tej rzeczy i nagle pokazuje mi sie propozycja irygatora ktory w cholere sie zgadza xDD. To juz nie pierwsza taka sytuacja.
czerwonykomuch +82
I CO FAJNOPOLAKI?
W ciągu doby cała ukraińska wyprawa została rozbita. Tysiące rannych i zabitych. Spalony sprzęt NATO będzie prezentowany na placu czerwonym w Moskwie - stolicy nowego, wielobiegunowego świata. Zełeński (Grynberg) znów posłał Ukraińców na rzeź, samemu zostając miliarderem. Do ostatniego Ukraińca. Jak mówił Pan Prezydent Putin, twórca idei rozsądnego konserwatyzmu, Wielka Rosja jeszcze nawet nie zaczęła, zobaczycie dopiero jak wejdzie drugi rzut wyposażony w pozbawione analogów na świecie czołgi T-14
W ciągu doby cała ukraińska wyprawa została rozbita. Tysiące rannych i zabitych. Spalony sprzęt NATO będzie prezentowany na placu czerwonym w Moskwie - stolicy nowego, wielobiegunowego świata. Zełeński (Grynberg) znów posłał Ukraińców na rzeź, samemu zostając miliarderem. Do ostatniego Ukraińca. Jak mówił Pan Prezydent Putin, twórca idei rozsądnego konserwatyzmu, Wielka Rosja jeszcze nawet nie zaczęła, zobaczycie dopiero jak wejdzie drugi rzut wyposażony w pozbawione analogów na świecie czołgi T-14
- A gdzie ty synek teraz pracujesz?
Ja na to odpowiadam, że:
- Dalej pracuje zdalnie babciu, tak jak pracowałem
Opowiedziałem oczywiście zdawkowo bez wdawanie się w szczegóły, ponieważ wiem, że to byłoby próżne tłumaczenie.
Ona na to odpowiada z zażenowaniem i rozczarowaniem w oczach:
- I dalej siedzisz od rana do wieczora przed tym komputerem?
Ja pierd*** starsi ludzie to jest jakiś matrix. Dla nich praca, która nie jest fizyczną to nie praca. Bo przecież uczciwa praca to taka po której w wieku 50 lat jesteś wrakiem człowieka
EDIT: Syn koleżanki, który odpadł na 1 roku studiów inżynierskich z PWr i postanowił zostać hydraulikiem uchodzi za wzór zaradności
#programowanie #programista15k #frontend #it
Tak tez mysli moja tesciowa.
xD
xD
Ona iczywiscie wyksztalcenie podstawowe, z kiblowaniem w jakiejs klasie.
xD
Tak wiem, jest też soft ratujący życie, sterujący pociagami i wysyłający ludzi na Marsa. Ale statystyczny wnuczek klepie coś z pierwszej grupy, bo skoro niechętnie mówi babci co robi to
@hu-nows: albo system obsługi klientów hurtowni w której kupuje hydraulik, albo soft w BTS dzięki któremu hydraulik odbierze telefon komórkowy od klienta. Albo systemy bezpieczeństwa samochodu, którym hydraulik jeździ do klientów, albo system bankowy, z którego używa hydraulik żeby polecić faktury i któremu inni opłacają faktury...
@hu-nows: i tu się mylisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rufurege1: Dziwacznie odpowiadasz na pytanie. Nigdy bym się nie spodziewał takiej odpowiedzi. Jak bym zadał pytanie, gdzie pracujesz, to oczekiwałbym raczej odpowiedzi jaki zawód ktoś wykonuje, w jakiej firmie, jakie mam obowiązki. Odpowiedz, że zdalnie wydałaby mi się raczej durna.
@hu-nows: uważasz że systemy które optymalizują gospodarkę są czymś złym? Jak sobie wyobrażasz efektywne dostarczanie tanich produktów bez takich systemów? Nie powiesz mi chyba że chciałbyś płacić za wszystko dwa razy więc i zarabiać o połowę mniej?
@matwes: wdrożenie się w taką robotę to tydzień zabawy.
@hu-nows: dokładnie! Opowiedzieć o tym jak dwa razy wstał od biurka żeby kawę sobie zrobić!
babciu, pracuję nad tym, żeby w sklepach było dwa razy taniej i żeby twoja emerytura była dwa razy wyższa.
Jak kocha to uwierzy w farmazony wnuczka ; ] Tak naprawdę jesteś dodatkowym kosztem doliczanym do paragonu a nie zbawicielem handlu. Handel radził sobie świetnie tysiące lat przed wynalezieniem języków programowania..