Aktywne Wpisy
kutix99 +182
Wyobraźcie sobie: kupujecie dziecku książki za kilkaset złoty co rok, bo „taka jest lista” — a otwieracie i widzicie to samo, co było rok wcześniej. Tylko inna kolejność rozdziałów i zmienione kilka zadań. Wydawnictwa i system edukacyjny stworzyły model, w którym stały obrót podręcznikami jest niemal gwarantowany. Nauczyciele wybierają serie (często wspierane darmowymi materiałami), ministerstwo ogłasza „aktualizację”, a rynek używanych książek dostaje po łapkach. To nie jest przypadek — to biznes kosztem
Dominek +538
Hej @BankPekaoSA jeśli Michał na fb napisał w swojej notce prawdę, że pracuje u Was, to niestety w Waszych szeregach macie pracownika, który sieje dezinformację i jest zagrożeniem dla naszego kraju.
#polskieonuce
#polskieonuce
źródło: temp_file3618444611574966807
Pobierz

Jakoś nie jestem przekonany do tego sposobu. Wygląda jak coś, co by mnie jeszcze bardziej miało pogrążyć.
@StaryDziad12: nigdy nie chodź do psychologów czy psychoterapeutów kobiet. Kobieta jest zdolna do empatii tylko względem jej własnego dziecka (lub czasami względem swoich biologicznych rodziców). Zatem zupełnie nie nadaje się do takiego zadania jak zrozumienie problemu mężczyzny.
Zresztą podobna zasada tyczy się ogólnie lekarzy. Jak masz wybór, to z usług lekarskich korzystaj od lekarzy facetów
Po pierwsze żyjesz, żeby się nie dać. Bo to Tobie stała się krzywda no nie. Co Ty komuś jesteś winny. Masz swoje poczucie wartości, że wcale przecież nie jest jak jest i już.
Po
@StaryDziad12: Potraktowałabym to jako okazję do spotkania innego sortu ludzi niż ci z pracy. Osoby, które dokształcają się w nieco starszym wieku niż średnia, to raczej nie są " ćpuny i alkusy". Mam w rodzinie wykładowcę, na zaocznych miewał studentów starszych od niego i ci z reguły byli najlepsi, bo wiedzieli, po co