Wpis z mikrobloga

kobieta nie jest w stanie wykazać z siebie bezinteresownej miłości do mężczyzny

może bezinteresownie pokochać dziecko, psa, samochód, torebkę ale nigdy nie mężczyznę

@Sprus: Przecież to dokładnie jak u facetów. Faceci też nie kochają bezinteresownie.
  • Odpowiedz
Przecież to dokładnie jak u facetów. Faceci też nie kochają bezinteresownie.

@aniaczy: Na poziomie świadomym, kochają bo sa zakochani. Sam mechanizm zakochania jest interesowny o tyle, że został uksztaltowany ewolucją, a wiec przetrwaly takie preferencje, jakie zapewniały przetrwanie genów. To można uznać za interesowność, choć w rzeczywistości jest to taki a nie inny algorytm w mózgu, gdzie określone czynniki (fizyczne i psychologiczne) sa interpretowane jako atrakcyjne, i zapewne po przejściu
  • Odpowiedz
Przecież to dokładnie jak u facetów. Faceci też nie kochają bezinteresownie.

@aniaczy: xD

mężczyźni są bardziej romantyczni
to od mężczyzn oczekuje się
  • Odpowiedz
@kamil-tika: meksykaniec lub ciapaty by przygotował beczkę kwasu i by się skończyły take akcje że baba wymyśla historyjkę i kradnie mieszkanie faceta, okradając go de facto z kilku nastu lat życia zawodowego
  • Odpowiedz
mężczyźni są bardziej romantyczni

to od mężczyzn oczekuje się dowodów miłości

to od mężczyzn oczekuje się aktów romantyzmu

to mężczyźni mają kochać bezinteresownie

Sam sobie odpowiadasz. Nie, mężczyźni nie są bardziej romantyczni. Chcą tacy być by zdobyć kobietę.
  • Odpowiedz
@quercy: Miałem podobnie. Bywało nawet że laska mi pożyczała hajs jak nie miałem nic a żaden ze mnie chad. To prawda że jest coraz więcej k------a. Ale da się jeszcze znaleźć kogoś normalnego. Tylko trzeba mieć trochę farta. Wrzucanie wszystkich do jednego wora jest mega słabe. Tak samo można powiedzieć że każdy facet zdradzilby swoją kobietę jakby modelka 10/10 go zaprosiła do domu.
  • Odpowiedz