Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +2009
Mirki, to dziś!
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
Nacho_Libre +15
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Już pomijam, że jest to jasny i prosty instrument. Wiesz ile mniej więcej zarobisz.
Jaki obecnie jest sens inwestowanie w akcje, waluty, złoto czy krypto? Duża spekulacja, która może się zakończyć dużą stratą. Nawet nieruchomości nie dają już takiego zysku.
#nieruchomosci #wynajem #inwestycje #obligacje #obligacjeskarbowe #akcje #kryptowaluty
Czy kupiłeś obligacje indeksowane inflacją (4-latki lub 10-latki)?
Natomiast kupujac inne instrumenty licze ze ich wartosc pojdzie wyzej niz inflacja. W przypadku gieldy masz nadzieje ze trafisz na spolke albo branze ktora
@emjot86: To wtedy trzeba inwestowac w konserwy i kalachy ;)
Oprocentowanie nie pozwala przenieść wartości pieniędzy w czasie (brakuje ok. 2-3%). Jest to jednak obecnie najlepsza opcja.
Co do akcji, krypto itp. to spekulacja. Tak jak mówisz: JEŚLI TRAFISZ. W obligacjach trafisz na pewno.
@Gdybykozkanieskakala Do budowy portfela wykorzystuje obligacje. Mam tylko 10 latki, wedlug estymacji po 10 latach wartosc realna bedzie zblizona do wplaty.
@Gdybykozkanieskakala: jeśli trafisz, że inflacja będzie dwucyfrowa.