Aktywne Wpisy

annlupin +13
co se słuchacie fajnego tam

Lujdziarski +15
Mam taki wózek na zakupy i powiem wam, że to coś pięknego.
źródło: temp_file4714362382488116560
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file4714362382488116560
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
27 kwietnia mam mieć rozmowę o pracę z firmą z Portland, przez przypadek na nich natrafiłem, wysłałem projekty i cv.
A oni powiedzieli że szukają takiego grafika/programiste/WP i może bym się im przydał.
No i wstępnie powiedzieli o wynagrodzeniu 12 USD/h
Przypuszczam, że jest to wyzysk z ich strony, bo pewnie amerykańcowi by musieli dać z 3 razy tyle.
No ale zarabiać 2200$ miesięcznie czyli jakieś 9000 PLN, to chyba lepiej niż 4500 u janusza.
Tylko jak by to wyglądało z ubezpieczeniem, zusem, umową. Bo chyba mi się wydaje, że było by to na czarno, hajs na paypal?
ZUS i podatki sobie sam ogarniasz
Na czarno to zaraz urząd skarbowy się p----------i i będziesz miał podatek 50%
On July 1, 2022, Oregon's minimum wage increased to $13.50 for companies in the Standard area, $14.75 in the Portland metro area, and $12.50 for companies in the non-urban counties.
w lipcu 2023 jeszcze cos tam maja zmienic, ale na razie proponuja ci mniej niz minimalna u siebie xD
@kodecss: podatek, ZUS, brak urlopu, brak L4. Dalej lepiej?
Jedyny plus jaki widzę to robienie doświadczenia. Zrób linkedina i promuj siebie, w pół roku się zwiniesz do sensowniejszej roboty.
Jeżeli ogarniasz WP to widziałem ostatnio ogłoszenia, że Elementor szuka pracowników w Polsce.