Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci

Jak można być tak ułomnym żeby zamiast z 500k kapitału otworzyć interes to bawić się w jakieś rentierstwo w wieku 30lat. No nie rozumiem tego, przecież 1,5k PLN co miesiąc w kieszeni nie zrobi cię bogatym... może co najwyżej zapewni przetrwanie i to na prymitywnym poziomie pod warunkiem że oba mieszkania są spłacone i mieszkasz w jednym.

Chyba by mnie musiało powalić by zbierać 500k i mrozić to na 25 lat by mieć 1.5k więcej co miesiąc

Rentierstwo jest przereklamowane
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Energydrink: w życiu nie kupiłem mieszkania które nie generowało by mi przynajmniej 10-12% rocznie. Już pominę fakt że mam w swoim portfolio takie, które od początku robiły po 20%. Teraz też można znaleźć takie nieruchomości, bardziej 10%. Ale to przecież biznes dla tłumoków, każdy głupi z gotówką może to robić. 3.6% rocznie i to jeszcze minus podatek, xd.
Jest tyle białych plam na biznesowej mapie Polski że życia braknie by
  • Odpowiedz
No to jaki interes byś otworzył za 500k mądralo? Najlepiej żeby miał podobny track record do mieszkaniówki w tym #!$%@? kraju.

@PfefferWerfer: dzialka plus domek modułowy pod wynajem. Za 500k dwie działki plus dwa domki 4 osobowe pod dużym miastem (wro czt kato) nad jeziorem. Same działki po 25k, malutkie ale z widokiek nq jezioro
  • Odpowiedz