Aktywne Wpisy

NaczelnyWoody +343
Ze wszystkich #mlm scamów najbardziej udanym jest bez wątpienia sekta Thermomixiarzy xD
Nakłonić jelenia na jakieś pseudoszkolenia i zakup jakiegoś starter packa z kosztem 500 zł na minusie a nakłonić jelenia na zakup gara z WiFi za 6000 zł to jest mistrzostwo świata xD
I to wszystko są młodzi ludzie, którzy śmieją się ze starców że są naiwni i kupują zwykłe garnki za kilka tys zł xdd
#frajerzyzmlm #thermomix #bekazpodludzi #quovadis
Nakłonić jelenia na jakieś pseudoszkolenia i zakup jakiegoś starter packa z kosztem 500 zł na minusie a nakłonić jelenia na zakup gara z WiFi za 6000 zł to jest mistrzostwo świata xD
I to wszystko są młodzi ludzie, którzy śmieją się ze starców że są naiwni i kupują zwykłe garnki za kilka tys zł xdd
#frajerzyzmlm #thermomix #bekazpodludzi #quovadis

Zarzutkkake +196
Miesiąc temu kurier zostawił mi paczkę pod drzwiami, nie informując mnie w żaden sposób o tym.
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało
Ukraina może ją tylko ją przegrać: na lepszych lub gorszych dla siebie warunkach, bo zajętych terenów Rosja nie odda - jak nigdy tego nie robiła w przeszłości.
Primo, Rosja zawsze prowadziła wojny na swoich (!) warunkach (vide: wyprawa Napoleona i zajęcie Moskwy).
Secundo, Rosja prowadząc wojny, nigdy nie liczy się ani z własnymi, ani cudzymi ofiarami.
Tertio, wojna jest najpotężniejszym czynnikiem integracyjnym tego państwa, który pozwala podporządkować dosłownie wszystko - zwycięstwu w niej. Żaden polskojęzyczny cymbał zajmujący się polityką zagraniczną w Polsce: zarówno polityk, jak i - pożal się Boże - ekspert z pewnego szemranego ośrodka studiów temu jakoby poświęconych, tego nie rozumie. Efekty zaś już teraz są widoczne - są takie same jak zawsze: zapaść gospodarki, marginalizacja na arenie międzynarodowej, radykalne ubożenie społeczeństwa, poczucie beznadziei.
#rosja #ukraina #wojna
@Marienburg: oddała mnóstwo terenów wańka, ty kłamczuchu XD
Wojna Krymska, Afganistan.
Trakat brzeski na pierwszej wojnie, wojna Polsko - Bolszewicka, Wojna o niepodległość Estonii. Pierwsza wojna czeczeńśka.
Wyczerpanie Afganistanem - Główna przyczyna dojścia do władzy Gorbaczowa i pieriestrojki i w konsekwencji upadku ZSRS. Wyczerpanie pierwszą wojną światową -
@Marienburg: Nie muszą. Ukraina im je odbierze sama.
W żadnym z tych przypadków Rosja nie oddała kontrolowanego przez siebie terytorium tylko uznała fakty dokonane.
@Marienburg: Wojna Krymska, pierwsza wojna światowa, druga zresztą też - choć w ostateczności zakończona zwycięstwem ale bardzo mocno pyrrusowym, wojna w Afganistanie, pierwsza wojna w Czeczeni. Wszystkie podane przykłady stoją w opozycji do twojego stwierdzenie. Zresztą obecny konflikt na Ukrainie też, bo jednak to miała być szybka operacja specjalna a nie kilkuletni konflikt z mobilizacja własnych obywateli i wieloletnimi sankcjami.
Secundo, Rosja prowadząc wojny, nigdy
@Marienburg: dobrze że ty rozumiesz ekspert z wypoka kek, lekcję na pszyre zrobione?
@Marienburg: poprawiłem ten bełkot, poza tym zaktualizuj wytyczne od oficera prowadzącego bo sytuacja trochę się zmieniła.
taaaaa
@Marienburg: Spłyń! Spłyń i nie wracaj do czasu aż nie nauczysz się o pierwszej wojnie światowej i jej wyniku. Ruscy oddali wtedy więcej terytorium niż mają współczesne Niemcy i Francja razem wzięte.
@stdmat: To jest taki fikołek że aż mi się tabliczka z 10 grzeje!
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
A tu okazalo sie ze Rosja nawet "w polu" wygrac nie portafi. Takze z czasem Ukraina odbije swoje ziemie, moze tez wyzwoli Bialorus i Naddniestrze
@Marienburg: jesteś tego absolutnie pewien?