Aktywne Wpisy

red7000 +54
Trochę śmieszy w sprawie #sct w #krakow gadanie, że 6-litrowym SUV-em to mogę, a 10-letnim dieselkiem już nie mogę. Na takie gigasilniki przypada ile tysięcy gruzów? Średnia wieku auta w Polsce to nie jest 5 lat, tylko 16 lat. 16-letnie kopciuchy, często na lewych przeglądach.
To jest wasze zdrowie. 16-letnie kaszlaki wam smrodzą, jak jecie obiad w ogródku na mieście i jak chodzicie po parkach. Dzieciaki to wdychają
To jest wasze zdrowie. 16-letnie kaszlaki wam smrodzą, jak jecie obiad w ogródku na mieście i jak chodzicie po parkach. Dzieciaki to wdychają

bylem_simpem +479

Powolny powrót do siebie po zawodach, dzięki za bardzo miły odbiór relacji na YT. Zbliżamy się do 5000 wyświetleń.
Fabryczną owijka trochę słabo była zawinięta i odsłoniły się wkładki żelowe to zdecydowałem się zamówić drugą owijkę. Wybór padł na Fizik Terra Microtex i o tak o jestem zadowolony, myślałem, że będzie bardziej mięsista. Jednak tak jak lew jest królem dżungli to królem mięsistych owijek chyba jest Supacaz supersticky kush i taki pewnie będzie mój następny wybór.
#rowerowyrownik #rower #gravel #kolarstwo
Skrypt | Statystyki
źródło: Screenshot_20230402_083515_Instagram
Pobierzźródło: 20230402_085432
Pobierzhttps://www.youtube.com/@wagabundowy
Polecam z czarnych stestować jeszcz Zipp CX Bar Tape, jest super dla mnie.
Trochę mi się to nie zgrywa i tak widzę większość gravelowców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szukanie wygody na niewygodnym rowerze aby tylko nie przyznać się, że gravele to wymysł marketingowców bo MTB'ki nie schodziły z półek. Ale to tylko moje prywatne zdanie. Relacja z zawodów jak zwykle spoko, rób dalej to co lubisz!
@Starozytny_Chrabaszcz_Szablozebny: a wypróbuj BBB GravelRibbon. Mięciutka, mięsista, elastyczna, łatwa w nawijaniu i ma dobry grip. Kupowałem na Amazonie Ja polecam ^^
źródło: 20230402_112414
PobierzNie potrafię zrozumieć twojego toku rozumowania, marketingowcy wpadli na pomysł gravela. Ludzie masowo kupują gravele i się dobrze bawią. Gdzie jest problem? Sytuacja win-win. Nikt do zakupu kolejnego gravela przecież mnie ani nikogo nie zmusił?
To, że jak to nazwałeś "szukam wygody na niewygodnym rowerze" jest spowodowane startami w zawodach ultra. Dopiero przed czwartym ultra(Wisła1200) kupiłem mostek amortyzowany z obawy, że mogę trwale uszkodzić sobie jakiś nerw w dłoni.
@Starozytny_Chrabaszcz_Szablozebny: a ja Twojego :D także sytuacja win-win, dobrze, że każdy może robić na co ma ochotę i przy tym pozostańmy. Najważniejsze to mieć frajdę z jazdy.
Kolega @Starozytny_Chrabaszcz_Szablozebny jeździ zawody ultra i idzie mu to bardzo dobrze, kończy na wysokich miejscach. Rower MTB jest wygodny, ale w porównaniu do graveli to jedzie się nim jak autobusem (wygodnie ale dość wolno). Na asfaltach i gładkich szutrach MTB nie ma szans z gravelem. Zdarzają się też odcinki na których nieźle telepie, dlatego nie mając amortyzatora
@Riczi_znad_Wisly: problem z wkladkami zelowymi i owijkami jest taki ze instalujac je dokladasz "penalty" do efektywnosci pedalowia taki sam jak doklada pompujacy amortyzator w MTB.
Jednak czym rozni sie amortyzator albo opona od wladki zelowej? A no takim ze ze w przypadku uginajacej sie opony to opona jest nieamortywana masa, a caly rower
@Hasz5g: Tylko weź pod uwagę, że każdy ma inny poziom komfortu, jeden lubi twardą owijkę a inny ma z-----e dłonie i co by nie zrobił to będą go dłonie boleć. W moim przypadku grubsza owijka to zbawienie, bo mam "delikatne dłonie" i muszę je często rozmasowywać i rozciągać, zwłaszcza prawą m.in. ze względu
Ciężkie i drogie, ale od zakupu nie doświadczyłem ani razu uczucia uderzenia po nerwach(nie wiem jak inaczej to opisać).
Chyba na facebook Gravel Bike Poland jakiś czas temu ktoś wrzucał mostek niewiele droższy od RedShift, ale za to lżejszy i z możliwością blokady amortyzacji. Nazwy nie pamiętam.