Aktywne Wpisy

saintie +18

mirko_anonim +1
✨️ Jak podjąć decyzję o przyszłości zawodowej? Ⓘ
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe

źródło: temp_file.png2009031496344764851
Pobierzźródło: IMG_20230329_064423
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@xarfo: Tylko opisałem jak wygląda sytuacja. Jest taka dziwna sytuacja, że przeciwnicy trans krytykują ich za przyjmowanie hormonów, ale jak nie przyjmowali i wyglądają jak nie taka płeć za jaką by chcieli uchodzić to są wyśmiewani.
@zielony_goblin: W tym jak ignorujesz dorobek naukowy w dziedzinie psychiatrii który nie uznaje w przypadku transseksualizmu takich metod jakie przytoczyłeś typu "przymusowe leczenie psychiatryczne" czy "trzymanie w zamknięciu aż zmądrzeje" jako prawidłowych metod terapii. Poza tym leczenie psychiatryczne takich osób, które tak bardzo chcesz im wciskać. nie będzie polegało na wmawianiu im za wszelką cenę, że się mylą i powinni jednak zostać przy
@zielony_goblin: jak ty nawet nie potrafisz ich nazwać nez wzgardzania nimi. Nawet się nie kryjesz xd
@R187 wiadomo, szprycujmy dzieci hormonami (xd), wmawiajmy im, że wszystko jest ok, a później obserwujmy niesamowicie wysokie suicide ratio czy suicide attempts. Oczywiście obwiniajmy o to nietolerancyjne społeczeństwo, bo przecież to na pewno nie wina totalnej braku akceptacji samych siebie i
@R187: stwierdzenie faktów to wyśmiewanie?
@pieknylowca: Jak ktoś na przykład nie ma nogi tylko protezę to też tak go w taki sposób należy wytykać palcem?
źródło: gettyimages-1429221089-612x612
Pobierz