Wpis z mikrobloga

jakiej banieczki? programista, nawet nie dobry, ale taki z 2 lata expa, dostaje po kilka ofert tygodniowo na linkedinie.

@SmugglerFan: No i o tym mówię xD Oferta na linkedin != faktyczna oferta zatrudnienia. Rekruterzy spamują tym jak p------i bo za to mają płacone, ale inną sprawą jest że firmy często same nie wiedzą kogo szukają i to potem wychodzi. Najczęściej po prostu zbierają bazę kandydatów to których odezwą się albo
  • Odpowiedz
Warto też abyś zauważył, że branie losu w swoje ręce ma sens jeśli życie daje Ci jakiekolwiek szanse, ale obecnie jest straszliwa konkurencja w dostępie do wszystkiego i pierwsi do zgarnięcia czegokolwiek wartościowego (praca, kobieta) są osoby którym ktoś w życiu pomagał. Z pracą jest to szczególnie widoczne bo bez polecenia nawet dobry programista ma problem ze znalezieniem, nie mówiąc już o szukaniu pierwszej pracy.

@matka_boska_w_klapie: p--------o. Zrozumcie w końcu
  • Odpowiedz
jest to ich wina a czynniki zewnętrzne się tylko do tego dołożyły

@japycz: Totalnie bezsensowne, nielogiczne i antynaukowe zdanie. Fakty są takie, że bez czynników zewnętrznych nie ma ich. Rzeczywistość działa w taki sposób, że aby mogło dojść do zaistnienia ich (organizmów), najpierw musi dojść do oddziaływania czynników zewnętrznych (warunkujących [za]istnienie i działanie organizmu [napędzających zachodzenie w nim indywidualnie nacechowanych reakcji chemicznych uwarunkowanych przez otoczenie]). Oznacza to, że to
  • Odpowiedz
Jeśli piszesz o @qew12 to akurat tutaj nie masz racji, bo chłop ma skrajną fobię społeczną, i on jak najbardziej coś z tym robi, chodzi na terpię do różnych osób, i z tego co pisze jest już poprawa, więc proszę go nie szkalować, i nie zniechęcać, co? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Zgrywajac_twardziela: Nie wiem o kim pisałem, gdzieś to przeczytałem po prostu i tylko fragment
  • Odpowiedz