Wpis z mikrobloga

nikt tego za Ciebie nie zrobi.

@LatajacyJeczmien: To fatalnie, to trzeba jak najszybciej zmienić. Zgadzasz się z tym? Rozumiesz, że to też cię dotyczy, nie?

czy za wszelką cenę będziesz próbować się wydostać z tego bagna

Każdy będzie robił to, co będzie w stanie. Jeśli ktoś nie będzie w stanie się wydostać to się nie wydostanie. Czy to znaczy, że można legitymizować takie podpalenie?
  • Odpowiedz
Oni nie chcą pomocy

@Ranger: Wręcz przeciwnie - oni chcą pomocy, a nie "pomocy" polegającej na napisaniu komentarza w stylu "idź pobiegaj, zapisz się na kurs tańca". Zobacz mój post wyżej.
  • Odpowiedz
@Ranger: Dany post może zawierać porady działające w przypadkach A, B i C. Niestety z reguły zawiera on też niepotrzebny dodatek w styku "jak nie to jesteś przegrywem na własne życzenie". Więc później całkiem logiczne jest to, że osoby z innymi przypadkami, wymagającymi innych rozwiązań są oburzone tym, że autor sugeruje, iż to rozwiązanie ma sens w każdym przypadku. Ludzie mają różne problemy, wymagające różnych, często indywidualnych rozwiązań.
  • Odpowiedz
@TrzyZnaki: @kamil150794
Sam sobie winien jest jedynie ten który nie próbuje polepszyć swej sytuacji. Kazdy kto walczy jest godzien szacunku.
Ale pamiętam jak wrzuciłem kiedyś na tag podcast dwóch byków z siłowni którzy opowiedzieli swoją historię(jak dla mnie bardzo inspirującą) o tym jak doszli do tego co mają, a pamiętam że jeden z nich(gość co na fb ma profil o nazwie "Robuś Pasjonat") opowiadał jak całą podbaze n----------i go
  • Odpowiedz
Tak, już od dawna sporo w sobie zmieniam, dlaczego pytasz?

@LatajacyJeczmien: Oczywiście miałem tu na myśli zmianę tego, że "nikt tego za Ciebie nie zrobi", o czym pewnie dobrze wiedziałeś ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

A kto powiedział, że ma Ci ktoś pomagać?

Ja to powiedziałem. Ja twierdzę, że ci co są odpowiedzialni (w tym niebezpośrednio) za powstanie danej osoby powinni jej pomagać. Oto moje argumenty:
- nie jestem przybyszem z
  • Odpowiedz
Zobaczą 181 cm i napiszą "ok oski"

@LatajacyJeczmien: Jeśli ktoś ma przekonania związane ze wzrostem (czyli inne osoby, mnie to mniej interesuje), to chyba logiczne jest, że dla takiej osoby pomocne będą historię osób, które mają podobny wzrost. Nie ma nic dziwnego w tym, że historie wyższych osób nie byłyby w takim przypadku pomocne.
  • Odpowiedz