Aktywne Wpisy
sandilinka +8
Mamy 2024 rok, a ciągle wiele osób używa buracko - peerelowskiego określenia "pasek wypłaty". Uświadomię was mentalne dziady: w normalnych pracach dostaje się wynagrodzenie na konto i nikt o żadnych paskach nie słyszał, nikomu do niczego nie są one potrzebne.
#oswiadczenie #praca #pracbaza
#oswiadczenie #praca #pracbaza
maciekrzezawa +214
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Dodałem niestety za dużo soli i trochę to czuć. Przegrzałem też mięso bo wyjmując miałem na termometrze 73 stopnie i chyba dlatego jest trochę suche.
Dodałbym też więcej pomidorów suszonych bo słabo je czuć
Ale mam zajawkę i będę robił kolejne jak tylko tę porcję zjem
#szynkowar #gotujzwykopem #gownowpis
@OCIEBATON: Tak, to bardzo dużo. Ze świnką można spokojnie 60'C robić. A jak się długo trzyma to nawet do 55'C można zejść - ale to już na granicy bezpieczeństwa.