Wpis z mikrobloga

Zrobiłem i już mam refleksje

Dodałem niestety za dużo soli i trochę to czuć. Przegrzałem też mięso bo wyjmując miałem na termometrze 73 stopnie i chyba dlatego jest trochę suche.
Dodałbym też więcej pomidorów suszonych bo słabo je czuć

Ale mam zajawkę i będę robił kolejne jak tylko tę porcję zjem

#szynkowar #gotujzwykopem #gownowpis
OCIEBATON - Zrobiłem i już mam refleksje

Dodałem niestety za dużo soli i trochę to c...

źródło: temp_file.png7044945842410516165

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

miałem na termometrze 73 stopnie i chyba dlatego jest trochę suche.


@OCIEBATON: Tak, to bardzo dużo. Ze świnką można spokojnie 60'C robić. A jak się długo trzyma to nawet do 55'C można zejść - ale to już na granicy bezpieczeństwa.
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: widzę że w Twoim przepisie nie było w ogóle wody. Ja kiedy robię coś w szynkowarze to dodaję parę łyżek wody, w których rozpuszczam przyprawy i żelatynę. Nie wiem, czy zapobiegłoby to suchości, ale może spróbuj następnym razem. Ale to co Ci wyszło i tak wygląda apetycznie.
  • Odpowiedz