Wpis z mikrobloga

@Warcomx dodaj jeszcze 25 centów kaucji za butelkę. Już nie wygląda to tak kolorowo. Ale za jedną dniówkę bez problemu można kupić jedzenia na cały miesiąc. Nie to co w polsce.
  • Odpowiedz
@Zarzutkkake: a rozumiesz, że na tym polega kaucja, że potem idziesz do sklepu, oddajesz tę i inne butelki i dostajesz całe 25 centów * liczbę butelek z powrotem? Bardzo przyjemnie mi się tak robi zakupy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mandarex co kłamiesz? Taki ulomny jesteś, że nie wiesz czym jest kaucja?
@BananowyKoko Wiem, ale biorąc te butelki do polski to z reguły po oproznieniu trafią w śmietnik. Ale często w Normie lub Penny można kupić tofifi za 99 centów co daje około 4.70zł za opakowanie. Milke dużą w promocji w tej k----e polsce można kupić za 12zł, kiedy w niemieckim kauflandzie wyrwiesz za 1.89€.
  • Odpowiedz
co kłamiesz? Taki ulomny jesteś, że nie wiesz czym jest kaucja?

@Zarzutkkake: Taki ułomny jesteś, że nie potrafisz zauważyć swojego kłamstwa?

Z resztą, to pytanie retorycznie, jesteś emigrantem.
  • Odpowiedz
@Warcomx ja mamie wożę wiele rzeczy z NL - kocie żarcie ( felix). W Holandii 3.49 za 12 saszetek 85g. W Polsce 10PLN za 4 szt, też 85g.

Fasolka w puszcze heinz tu bez promocji €0.79, w PL 8PLN. Na promocji można za €0.49 trafić.

Już nie mówię o serach bo w Polsce są głównie jakieś gówna seropodobne nawet i te drogie.

Jest tego dużo i coraz więcej
  • Odpowiedz
@Warcomx tak samo tańsze kredytu nieruchomości w sumie to wszystko xD no ale tak wyjechałeś do Niemiec bo nie umiałeś sobie poradzić w pl czy jakoś tak xD
  • Odpowiedz