Wpis z mikrobloga

• 11
@pastor_manning:
Oczywiście że nie. Debata BBNu to jest kaliber pt "nie odmawia się". Natomiast na tej debacie nikogo z S&F nie ma. Czy kiedyś na którejś z kolejnych będą czy nie to nie mam pojęcia. To już decyzja BBNu. Na wydarzeniach MONowskich na pewno nie byłoby to możliwe ale BBN jest mocno innym ośrodkiem zatem nie wiem kogo będą zapraszać na kolejne debaty. I czy jako zaproszonego prelegenta czy zaproszonego
  • Odpowiedz
Debata będzie mieć swoją część publiczną oraz niejawną w której ponad 25 zaproszonych oficerów, przedstawicieli MON, CEO firm zbrojeniowych, polityków, etc prowadzić będzie rozmowę oraz zadawać dodatkowe pytania Prelegentom.

@wolskiowojnie: Tak, zupełnie poważnie. Ty serio uważasz, że masz wystarczające kompetencje do uczestnictwa w czymś takim jako ekspert/prelegent? No chyba, że to konferencja o znacznie mniejszym kalibrze niż sam przedstawiasz.
  • Odpowiedz
@SOLDIER_OF_FROGTAN:
Myślę że poprzez pryzmat moich socjali i hejciku tutaj jaki leci na mnie (z różnych - czasami słusznych - przyczyn) macie bardzo zafałszowany obraz tego czym się zajmuję i w jakich obszarach,
Resumując: osoby decyzyjne w BBN i SZ RP uznały że mam wystarczające kompetencje i mnie zaprosiły. A wcześniej CBA a wcześniej inni.
  • Odpowiedz
@pangkor:
Poruszyłeś bardzo trudny temat. Teoretycznie BBN nie ma "mocy" kazać coś MONowi. Natomiast jest jednym z 3 najważniejszych ośrodków w systemie bezpieczeństwa SZ RP. Kiedyś byłą bardzo nie fajna rywalizacja i kopanie się po kostkach na linii MON - BBN. Od 2020 tego nie ma, od wojny zmieniło się bardzo podejście. Nie ma rywalizacji a jest współpraca. Zmiana DG na generała Kukułę zmieniła na plus wszystko w zasadzie: SZ
  • Odpowiedz