Wpis z mikrobloga

#czatgpt #openai #studbaza #bilbioteka #ksiazki.

Chciałem żeby Czat GPT podał mi nazwy i tytuły książek, to mi je chyba wygenerował bo nie mogę ich znaleźć.

"Glass Engineering Handbook" autorstwa Shelley D. Sarvera i George W. Morey
"Introduction to Glass Science and Technology" autorstwa Jamesa E. Shelby'ego i Michaela D. Mackenziego

Podaje nieprawidłowe numery ISBN, złe spisy treści, randomowe strony w których niby coś jest, nawet autorów miesza.
https://belglas.files.wordpress.com/2021/01/shelbyj.e.introductiontoglassscienceandtechnology2nded.rsc20050854046399.pdf

Dodał sobie autora.
F.....b - #czatgpt #openai #studbaza #bilbioteka #ksiazki.

Chciałem żeby Czat GPT po...

źródło: 51491c46932a77752fb9f2f2ec989444991def2cd1c52b216af48d5b1f2f829d

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@zogard: No ale opiera się na tym, i nie potrafi podać gdzie to znalazł?
Po żydowsku to gada.

Sam se znalazłem.

Historically, oxide glass compositions were expressed in
  • Odpowiedz
@F2f9TkqT5b: on tego nie "znajduje". To nie Google, nie ma połączenia z Internetem. Mówiąc bardzo prosto, on po prostu "wymyśla" łącząc ciągi znaków w najbardziej prawdopodobne, bez jakiejkolwiek wiarygodności. To, czego szukasz, to może Elicit (.org) albo nowy Bing?
  • Odpowiedz
@F2f9TkqT5b: Może inaczej.
Cokolwiek on "mówi" nie jest sprawdzane pod względem wiarygodności. To znaczy on raportując ci, że opiera się na publikacjach z takiego i takiego roku NIE wskazuje ci stanu rzeczy, czegoś, co jest faktem. Może tak być, a może tak nie być. Mam wrażenie (może się mylę), że traktujesz chatGPT jako jakąś bazę wiedzy, z której on wyszukuje i podaje ci wyniki. Ale on tylko łączy znaki "na
  • Odpowiedz