Wpis z mikrobloga

Jak patrzę co się wyprawia wokół jednego reportażu o Janie Pawle II to mi się szczerze mówiąc robi niedobrze. Ja tam jestem katolikiem i choć nie przeglądam codziennie memów na #2137 tylko czasem się uśmiechnę z mema bo do wszystkiego trzeba mieć dystans, nie rozumiem w ogóle tej całej afery. Najpierw głosy oburzenia, no dobrze, proszę bardzo, ale żeby wprowadzać USTAWĘ o ochronię dobrego imienia (cokolwiek to by oznaczało bo te serio może znaczyć cokolwiek!) a na dodatek wezwać AMBASADORA USA , który ma z całą sprawą wspólnego tylko tyle, że firma w jego kraju jest właścicielem stacji w której puszczono ten reportaż to jest istna paranoja, żeby nie powiedzieć szaleństwo autorytaryzmu. Ja tam nie wiem czy Wojtyła chronił pedofilów czy też nie, ale ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna w byciu dobrym człowiekiem i katolikiem. Nie potrzebuje jakiegoś ludzkiego wzorca, którym bym świecił wszystkim w oczy, lub którego bym ślepo naśladował bo to by oznaczało, że dupa ze mnie a nie katolik, bo wiara nie kończy ani nie zaczyna się na jednym tylko człowieku.

Papieża chronią najbardziej ci, którym zależy na wykorzystywaniu jego wizerunku do swoich własnych obrzydliwych celów, czyli w skrócie polityków. Trzeba "dać świadectwo prawdzie" jaka by ona nie była. Tylko wtedy by nie było ładnego obrazka którym można by machać do szarych mas.

Jak to powiedział kiedyś kabaret Limo:

Wy sobie nami-symbolami mordy wycieracie, a sami dupy dajecie.

#tvpis #pis #polityka #usa #janpawel2 #tvn #bekazpisu #katolicyzm #wiadomosci #gownowpis
Kagernak - Jak patrzę co się wyprawia wokół jednego reportażu o Janie Pawle II to mi ...

źródło: 55ab7b612e0ee_o_large

Pobierz
  • 1