Aktywne Wpisy

wiem_wszystko +16
Tak się złożyło, że w piątek przypada rocznica ślubu moich rodziców i zaprosili mnie i moją dziewczynę na kolacje we #wroclaw. No i tutaj pojawia się problem bo moja dziewczyna nie chce iść na tę kolację ponieważ w ten sam dzień mają integracje w #pracbaza i ona bardzo chce iść bo już w tamtym roku nie była (zawsze te integracje trafiąją w rocznice ślubu moich rodziców). Nie wiem skąd u niej

Jabby +1123
Czyli zarówno Błaszczak jak i Morawiecki wiedzieli o rakiecie.
Oni serio myśleli że to nie wyjdzie? Mamy najgłupszy rząd od czasów PRL.
Link do artykułu
#bekazpisu #wojna #rosja #polityka
Oni serio myśleli że to nie wyjdzie? Mamy najgłupszy rząd od czasów PRL.
Link do artykułu
#bekazpisu #wojna #rosja #polityka

#programowanie #programista30k
1. Używaj nazwy "dupa" dla każdej zmiennej, metody, itd.
2. Jeśli jest konflikt (kompilator krzyczy albo coś) to dodajesz jedynkę na końcu
3. Jeśli jest konflikt (kompilator krzyczy albo coś) to zmieniasz jedynkę na dwójkę
4 .itd.
@reiz: w książce "Czysty kod", ponoć popularnej w środowisku, jest poświęcony temu cały rozdział (Rozdział 2. Znaczące nazwy). Myślę że to w zupełności zaspokoi twoją ciekawość w tym temacie.
@mrq: Ta książka jest zła, napisana przez gościa o znikomym doświadczeniu w kodowaniu, i lepiej nie polecać jej
Chyba, ze pojdziesz do roboty w XYZ to przeczytasz taki dokument ustalony przez mnie (ಠ‸ಠ)
@scriptkitty: za dużo błędów i poprawiania, lepiej użyć prostego skryptu który generuje ciąg 16 losowych znaków, wtedy nic się nie będzie powtarzać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@reiz: skoro dałeś tag #programista30k to zakładam, że interesuje Ciebie praktyczna strona zagadnienia, a nie teoria z książek. Wygląda to mniej więcej tak, że nazwy muszą być na tyle minimalnie czytelne aby kumpel co robię code review mógł
@Krolik: no chyba przy buttonach w javascripcie.
@Krolik: Przyszedł randomowy wykopek i
Jak zmienna już zajęta, to dajesz po polsku.
Jak zajęta, to po niemiecku itd.
Sądzę, że zmienne skończą Ci się przed językami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko akurat u mnie w firmie kazali mi to wypracowac XDDDD
Ale staralem sie byc pragmatyczny i konsultowalem to ze wszystkimi, robilismy rozne eksperymenty....
Ostatecznie wiesz... lepiej #!$%@?, ale rowno niz #!$%@? i #!$%@?.