Aktywne Wpisy
Lolenson1888 +327
Właśnie teraz trwa ważny mecz Polska - Włochy w Lidze Narodów w siatkówce.
Też nie wiedzieliście?
No właśnie, bo każdy ma to w piździe.
Ludzie wolą oglądać Szkotów z championship i ligi szkockiej i dziadka Shaqiriego strzelającego w okienko.
Czemu siatkówka nie jest sportem narodowym? xD
#mecz
Też nie wiedzieliście?
No właśnie, bo każdy ma to w piździe.
Ludzie wolą oglądać Szkotów z championship i ligi szkockiej i dziadka Shaqiriego strzelającego w okienko.
Czemu siatkówka nie jest sportem narodowym? xD
#mecz
mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do kolegow mirkow, jaki jest pewny i dyskretny sposob na wypytanie rozowych czy mialy hindusa/paki/mokebe w przeszlosci? Nie chce byc tym "nice guy bankomatem" co trafi na p0lke po przejsciach. Zaraz ktos odpowie "nie wychodz z piwnicy to nie spotkasz hehehe". Ale wlasnie ja mam powodzenie na #tinder a nie chce trafic na takie #p0lki po przejsciach. A szczegolnie nie chce sie zastanawiac czy moj mikrus 17cm jest
Pytanie do kolegow mirkow, jaki jest pewny i dyskretny sposob na wypytanie rozowych czy mialy hindusa/paki/mokebe w przeszlosci? Nie chce byc tym "nice guy bankomatem" co trafi na p0lke po przejsciach. Zaraz ktos odpowie "nie wychodz z piwnicy to nie spotkasz hehehe". Ale wlasnie ja mam powodzenie na #tinder a nie chce trafic na takie #p0lki po przejsciach. A szczegolnie nie chce sie zastanawiac czy moj mikrus 17cm jest
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Dzisiejsza pensja minimalna to 2709pln,- tzn, że Polaka stać na około 361 litrów paliwa...
Czyli tak naprawdę przez 25 lat pensja minimalna wzrosła z 500,- do zawrotnych 589,35pln... Przeliczając siłę nabywczą na litr benzyny...
Każdemu, kto głosuje na tą bandę złodziei, PiS , PO , czy inne holownie, życzę aby wprowadzili wam te 15minutowe miasta i inne rzeczy do których już was powoli przyzwyczajają...
#polska #inflacja #paliwo #orlen #gospodarka #bekazpodludzi #bekazlewactwa #takasytuacja
i wszyscy z nich utrzymują mieszkanie i kupują paliwo z tej pensji XD
@kxniec: A czemu porównujesz rok z dołkiem w cenie ropy? Możesz porównasz w takim razie do 2020?
@kxniec: To prawda ale netto, a 500zł które używasz do wyliczeń liczby z 1998 to brutto czyli przed opodatkowaniem z opodatkowaniem będzie to kwota niższa niż 400zł.
I na kogo polecasz glosowac zeby bylo lepiej?
po drugie primo, porównujesz rok z niskimi cenami paliwa z rokiem gdzie te ceny są najwyższe nie tylko w Polsce, ale i w całej Europie (przykładowo w Niemczech cena benzyny podwoiła się w okresie między 2020 a 2023)
po trzecie primo, takie ceny jak na zdjęciu były raz na jednej stacji (dlatego ktoś zrobił zdjęcie), normalnie benzyna była po 2
@kxniec: Ty a weź sobie zobacz jeszcze, jak to było za rządów PO z tymi cenami i zarobkami, przy wzroście gospodarczym z jednoczesną deflacją
Jak ktoś pisze coś w stylu PiS/PO jedno zło, to od razu wiadomo, że konfiarz nieuk xD
@Bomfastic: no, wezmy np. taki #wroclaw ze wszystkimi jego dlugami. Jak oni wybuduja jeszcze jakis szpital dodatkowy albo cokolwiek za publiczne pieniadze to chyba nie bedzie mnie stac na mieszkanie w tym 15 minutowym miescie i bede musial sie wyprowadzic do 30minutowego