Aktywne Wpisy
tindeRoman +452
Kupiłem sobie najmocniejszy możliwy paralizator i wam też to polecam. W Krakowie i innych polskich miastach roi się od patologii z „psieckami” bez kagańca ani smyczy, więc rozwiązanie jest jedno - jeśli taki pies choćby źle na ciebie spojrzy, przepuść przez niego całą moc swojego paralizatora aż będzie sztywny, ale zostaw trochę baterii na samoobronę przed rozwścieczonym właścicielem. Jeśli ci ludzie nie są w stanie zaakceptować że życie człowieka jest ważniejsze niż
EdgyCaesar97 +15
Ni cholera nie ogarniam młodych ludzi w Polsce..
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
Nie sądzicie, że na butelkach z alkoholem też powinny być infografiki o szkodliwości? Takie jak znajdują się na paczkach od papierosów.
Do tego dorzucalbym fotki na butelkach obszczanego menela i przemoc domową.
Jakie jest wasze zdanie?
#alkoholizm #uzaleznienia #zdrowie
@Ejber_z_Fyrtla:
Ja bym dołożył obrazki bardzo chorych i grubych ludzi, na każdym napoju, co ma min 3 g cukry na 100 mln. I wcale nie żartuję. Bo mega mnie wkuriwa, jak takie napije udają zdrowe.
A napoje słodzone od 6 miesiąca życia, czyli jako pierwsza "żywnośc" po mleku to
Alkohol jest zakazany w większości przypadków i spożywa sie mniej i nie w codzienmych sytuacjach
@Wilkudemoner: zakryj lustro w takim wypadku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Można się tak licytować co jest bardziej szkodliwe, ale jeśli ostrzeżenia są na papierosach, to czemu nie na alkoholu? a czemu nie na cukrze? na sokach i napojach? na ciastkach? na samochodach?
jak to jest że niektóre kraje mają problem z alkoholizmem a inne nie? nawet pomimo podobnego spożycia?
skoro nie da się zakazać alkoholu to może lepiej ucywilizować jego spożywanie?
@fukken: Otóż bardziej powiedziałbym, że zrobiona flaszeczka to standard przed przemocą. To nie tak, że większość osób, która się napije zaraz pójdzie kogoś pobić.
Osobę która jest zdolna do umyślnego zabójstwa, czy przemocy po alkoholu, nie zatrzyma rysunek na butelce. Jak ktoś się
@Ejber_z_Fyrtla: Dlaczego tylko na butelkach obszczanego menela? Ja myślę, że na butelkach należących do innych ludzi też powinny być takie fotki.
Edukacja nie działa w takich kwestiach. To jak z prędkością na drogach, możesz wałkować bez końca że nadmierna prędkość zabija, a nic nie jest tak skuteczne jak wysoki mandat.
Ale jak najbardziej ktoś niezdolny do zabójstwa na trzeźwo może go dokonać w stanie zaburzonej świadomości, alkohol zwiększa pewność siebie, obniża samokontrolę i upośledza zdolność logicznego wnioskowania.