Wpis z mikrobloga

Mireczki mam problem ze #smartfony a właściwie to moja mamcia. kupiłem jej na święta #motorola edge 30 neo mając nadzieje ze bedzie to solidny i bezproblemowy #telefony ale niestety nie do końca tak jest...
Problem polega na tym że rozmowy na #messenger i #whatsapp wyglądają jakby ciągle brakowało neta.. jakośc obrazu bardzo kiepska głosu jeszcze gorsza, ciąglę zanikają słowa i sylaby, trzeba sie domyślać kto co mówi. oszczędzanie baterii i danych jest wyłączone. apki przeinstalowane. mogę próbować coś jeszcze zrobić czy tylko serwis? #android
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mogę próbować coś jeszcze zrobić

@szachmat1488: na pewno pierwsza rzecz to ustawienia fabryczne telefonu. Druga, co prawda motoroli nie miałem, ale w innych dało się pobrać obraz całego androida i zainstalować (czasem updaty częściowe coś p------ą)
  • Odpowiedz
@szachmat1488: a po czym ten net leci? Po sieci operatora, czy po wifi? Jak po sieci operatora to już zależy od zasięgu i obciązenia stacji. Jak po wifi to zależy od jego zasięgu i internetu. Jak po wifi i blisko jest to bym rozważył sprawdzić czy po 5GHz też tak będzie (bo 2,4GHz często są zakłócenia)
  • Odpowiedz