Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +152
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

@Fearaneruial: eee? xD Przecież ta flaga do dziś jest używana przez Japońskie Siły Samoobrony, a ten wariant chyba przez morskie konkretnie.
Zresztą nawet ich aktualna, państwowa flaga z prostym kołem na białym tle to nie jest nic powojennego. To była oficjalna flaga od 1870 roku.
źródło: 800px-Flag_of_the_Japan_Self-Defense_Forces.svg
Pobierz@Mtsen: podany przez ciebie to wariant używane przez siły lądowe:
źródło: 1613778559404
Pobierzźródło: np_file_200395
PobierzWyśmiewasz kolesia a sam nie masz pojecia o niczym. Ta flaga jest kontrowersyjna i jakbyś pokazal tę flagę w Korei Poludniowej, Chinach i większej części wschodniej Azji to potraktowaliby Cie tak samo jak w Polsce gdybyś chodził ze swastyką. Duża część Azji uważa, że stosowanie tej flagi przez Japonię
Czy onuce będą twierdzić, że przyjechali dla kasy, co zarzucają polskim ochotnikom? Goście z 3 gospodarki świata?
źródło: temp_file.png6994384716209240088
Pobierz@Aztec26626: Coś ty powiedział? Bandera?! hłe hłe.
P.S.
Do symboliki bandery naszej marynarki wojennej też się sporo ludzi przyczepia
@TheDziobak: W którym miejscu Bundeswehra oficjalnie używa swastyki? xD