Wpis z mikrobloga

@meister_chlepka: Przecież większe też podlega podobnym trendom cenowym jak mniejsze. Ja np miałem dwa duże mieszkania które kupiłem z ewentualnym planem sprzedaży i kupna domu (jak zachce mi się domu). Dom potem i tak wybudowalem za gotówkę i zostałem jak ten Himilsbach z mieszkaniami.
  • Odpowiedz
Trafny komentarz. Na stare to byłoby z 1500 plusów xD

@Bernenski: komentarz dla ekonomicznych ameb, które nie potrafią liczyć, który ignoruje wzrost kosztów kredytu oraz erozję wartości nieruchomości z powodu inflacji.
  • Odpowiedz
no i po raz kolejny pokazałeś, że nie rozumiesz podstaw ekonomii, a nawet prostej arytmetyki.

@SzitpostForReal: XDDD

Tylko na tyle cię stać panie "spadek o 31-36%"? XDDD

Weź ty się już erozjo nie kompromituj.
  • Odpowiedz
@Krupier: a jak fundusz w pierwszym roku nie zarobił, albo stracił, to sprzedajesz czy czekasz na odbicie?

Ja kupiłem pod wynajem dwupokojowe, cena z 2021, i to co oczekuję to zachowanie wartości w czasie (min. 10 lat). Patrzenie codziennie czy spadło lub wzrosło nie ma sensu
  • Odpowiedz
@Krupier: ale ty jesteś odklejony gościu, gadasz ze zainwestowane 500k w mieszkanie to strata o inflację albo i jeszcze więcej jak wszystkie wykresy pokazują ewidentny wzrost cen mieszkań, a kasa która leży na koncie twoim zdaniem nie uległa by jeszcze większemu spadkowi....
  • Odpowiedz