Wpis z mikrobloga

@krolwsi: ale o co chodzi, ze zdjecie dal "ilustracyjne" czy jak?
Przeciez tam kolejki sa non stop, a wpisy (na normalnym wykopie) gdzie najlepiej wyrobic paszport w okolicy wroclawia, tez sie raczej z niczego nie braly.
  • Odpowiedz
@krolwsi: Dziennikarstwa od dawna nie ma. Jest clickbait. Natomiast za robotę z radami programowymi czy tematem Śląska akurat dobrzez robił.

@PurpleHaze Dalej by były jakby tag nie umarł. Poza tym tam w środku dalej jest masakra dla osób z zagranicy.

@dafto Spróbuj się umówić na wizytę online to wtedy pogadamy. To niestety kwestia tego czy masz farta czy nie. Koleżanka tydzień się czaiła na termin. Mi się udało
  • Odpowiedz
wystarczy ogarnąć w dowolnym innym mieście od ręki. Choćby będąc przejazdem

@dafto: nie będę jechać do innego miasta tylko po to, żeby wyrobić paszport XD
  • Odpowiedz
@dafto: Ja nie wiem czy wiesz, ale potem musisz go jeszcze odebrać z tego właśnie miasta. Poza tym nie każdy jest PRZEJAZDEM w takiej Legnicy czy innym mieście. Dojazd do nich też jest znacznie gorszy niż do takiego Wrocławia.

Zresztą o czym my dyskutujemy. Jedno z największych miast w Polsce, a ja mam jeździć do ośrodków dookoła żeby wyrobić paszport bo urzędników brakuje. Rozumiem jeszcze jakbyśmy nie byli w Unii
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: nie no, oburzenie zrozumiałe. Wracam natomiast do mojego pierwszego komentarza, gdzie dla mnie czekanie w takich kolejkach mija się z celem. Ja całą procedurę ogarnąłem w 40 minut będąc u teściów w odwiedzinach. Do miast ościennych dojazd komunikacją z wro trwa niewiele dłużej niż dojazd KM do centrum.
  • Odpowiedz
@dafto: Nie no bez przesady, że trwa niewiele dłużej. Jeszcze musisz się dostać na dworzec / przystanek autobusowy do czegoś co jedzie w tamtym kierunku.

KM mamy tragiczną, ale nie aż tak.
  • Odpowiedz