Wpis z mikrobloga

@Ynfluencer: "... żeby po tym mieć kasę koło 40, gdzie człowiek jest już biologicznie wrakiem i odpadem..."
Ja sobie wypraszam, lvl 47 i w żadnym wypadku nie czuję się wrakiem, wręcz przeciwnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ynfluencer: @Ynfluencer dokładnie problem poelga na braku kapitału w młodości, a ten może być zdobyty albo przez własny start-up, boom na krypto ale przez rodziców. Klasyczna opcja to jest za duży dmg psychiczny by było to warte, wymaga za dużo czasu i nie ma gwarancjii.
  • Odpowiedz
@Obronca_Przegrywow: Ja też jestem w pełni zdrowia i idealne badania, tylko co z tego skoro organizm biologicznie się zmienił i receptorki w układzie nagrody nie są już tak smyrane jak w wieku 15-27 lat. Nawet nie ma podejścia.

I jeszcze ta zmiana percepcji czasu. Czas we wcześniejszych latach leciał wolniej i wydawał się wypełniony. Im starszy jestem tym szybciej z---------m.
  • Odpowiedz
@Ynfluencer: Jak o siebie dbasz to do ~45 lat jesteś jak nowy a do 70ki spokojnie można wieść normalne aktywne życie. I to bez suplementami żadnymi nowymi lekami które mogą jeszcze spowalniać postęp starzenia już w najbliższych latach. A jak umiesz znaleźć balans między pracą i życiem oraz troszczysz się o swoją markę to bez problemu możesz łączyć "trzepanie hajsu" z wydawaniem go na fajne rzeczy.
  • Odpowiedz
@PiotrFr: Uwierz mi, że inni też mają takie same biologiczne zmiany z wiekiem, tylko nie analizują tego. Człowiek ma datę ważności. Można się oszukiwać, jakieś diety, sporty i wszystkie możliwe zabiegi, żeby się podtrzymywać to jak podtrzymywanie zapałką pływaka od paliwa.
  • Odpowiedz
@randomex58: Ale ja wiem o tym dobrze i nie mam do nich pretensji. Znam ludzi, bo niejedno już przeżyłem i wiem, że praktycznie we wszystkich konfrontacjach z faktami nie do zniesienia u ludzi odpalają się takie mechanizmy obronne, że rozerwaliby mnie na strzępy.

Nawet ich za to nie winię. Unikanie cierpienia fizycznego i psychicznego to normalne zachowanie. Też bym się oszukiwał, gdybym mógł i nie byłoby za późno.
  • Odpowiedz
@Ynfluencer: nawet zdobycie kapitału w wieku 40 lat jest dla większości populacjii nieosiągalne. Tyle że przez to że ludzie się oszukują że są kimś, i że ich praca ma znaczenie, ten system działa.
  • Odpowiedz