Wpis z mikrobloga

Gołąbki z sosem pomidorowym.
Żeby smak farszu nie był taki mdły dodałam do niego relish paprykowy, dodaje trochę słodyczy, ostrości i kwaśnego smaku. Super protipem jest gotowanie gołąbków z kilkoma dużymi liśćmi kapusty, do zupełnej miękkości a następnie wykorzystanie wody z gotowania oraz dobrze zmiksowanej kapusty do zrobienia sosu.
Dzięki temu sos jest pomidorowo-kapuściany, bardzo gołąbkowy ( ʖ̯)
#arinkaofood

#gotujzwykopem #chwalesie #jedzzwykopem
arinkao - Gołąbki z sosem pomidorowym. 
Żeby smak farszu nie był taki mdły dodałam do...

źródło: 20230202_151842

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 0
@enzojabol:

Niewielkie pole manewru tu jest, żeby nadal można to nazwać gołąbkami.


Nie zgadzam sie, pole manewru jest ogromne, można zrobić pyszne jak i ohydne. A krokiety mam jednak wyżej w hierarchii. To super danie, rzeczywiście też pracochłonne.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wanzey: Brrr, głupi zwyrol ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja też mam coś takiego. Gdy widzę zamrożonego kurczaka (nigdy nie mrożę w całości) ale jak gdzieś zobaczę to przypomina mi się laska z czatu która opowiadała o tym jak wyjmowała owego kurczaka z zamrażalki, podbiegł jej ukochany pekińczyk, myślał że coś dostanie, kurczak wyślizgnął się z rąk bo był mokry i zabił psa na miejscu.
  • Odpowiedz
@arinkao > @Goronco: Woda z gotowania produktów to meritum dobrego sosiku.
Już się nauczyłam ;) Moja ulubiona to woda po gotowanej, duszonej papryce, sos na tym to niebo w gebie, totalny odlot, coś wspaniałego (°°

Jak duszona papryka?
  • Odpowiedz