Aktywne Wpisy
Szymonkaczynski +435
Siema Mirki, w Was moja ostatnia nadzieja.
Szukam ludzi z politechniki Łódzkiej.
Jeden z Waszych bardziej znanych profesorów (profesor doktor habilitowany)Sławomir S. Zniszczył mi życie jadąc jak wariat,wyprzedzał 5aut na zakręcie.jakims cudem przeżyłem,niestety później było tylko gorzej aż do dzisiaj...dzisiaj jest tragicznie PZU przekfalifikowalo mój status jako nie godny by żyć.nie stać mnie już kompletnie na nic,na chleb na rachunki,totalnie na nic,za chwilę wyląduje na bruku.trafilem też niestety na "nieodpowiednich lekarzy".moja noga
Szukam ludzi z politechniki Łódzkiej.
Jeden z Waszych bardziej znanych profesorów (profesor doktor habilitowany)Sławomir S. Zniszczył mi życie jadąc jak wariat,wyprzedzał 5aut na zakręcie.jakims cudem przeżyłem,niestety później było tylko gorzej aż do dzisiaj...dzisiaj jest tragicznie PZU przekfalifikowalo mój status jako nie godny by żyć.nie stać mnie już kompletnie na nic,na chleb na rachunki,totalnie na nic,za chwilę wyląduje na bruku.trafilem też niestety na "nieodpowiednich lekarzy".moja noga
Moseva +17
Jakie są Waszym zdaniem najbardziej boomerskie powiedzonka?
Podaje swoje typy:
- “Internauci”
- “Na wychodnym”- opis 90% postów w których początkujący rodzice poszli na jakąś imprezę bez bombelków
- “Na cito”
#glupiewykopowezabawy #boomer
Podaje swoje typy:
- “Internauci”
- “Na wychodnym”- opis 90% postów w których początkujący rodzice poszli na jakąś imprezę bez bombelków
- “Na cito”
#glupiewykopowezabawy #boomer
Żeby smak farszu nie był taki mdły dodałam do niego relish paprykowy, dodaje trochę słodyczy, ostrości i kwaśnego smaku. Super protipem jest gotowanie gołąbków z kilkoma dużymi liśćmi kapusty, do zupełnej miękkości a następnie wykorzystanie wody z gotowania oraz dobrze zmiksowanej kapusty do zrobienia sosu.
Dzięki temu sos jest pomidorowo-kapuściany, bardzo gołąbkowy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#arinkaofood
#gotujzwykopem #chwalesie #jedzzwykopem
Taak, woda z kapusty do sosu (。◕‿‿◕。) robiłem sam i mi wyszły jako takie, potem spytałem mamy jak ona robi sos, to właśnie mi powiedziała o kapuścianej wodzie
Już się nauczyłam ;) Moja ulubiona to woda po gotowanej, duszonej papryce, sos na tym to niebo w gebie, totalny odlot, coś wspaniałego (╯°□°)╯
Lekki posmak ostrości kapsaicyny z papryki robi różnicę.
Gołąbki już z 2 miesiące chodzą za mną. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nikt nikomu nie każe robić kalki gołąbków z mlecznego baru, prawda? A ryż z mięsem plus kapusta i sos pomidorowy można zrobić na wiele super sposobów. Osobiście lubię samą gotowaną kapustę wiec smakowałyby mi nawet bez tego zawijania.
@arinkao: Kiedyś pewnie zrobię na próbę ale to będzie musiała najść mnie wena. I zrobię
@enzojabol: jeszcze krokiety mocno kwalifikują się do tej kategorii potraw