Aktywne Wpisy

galopujacypasikonik +207
Podsumowanie AnalAfery:
02.05.2023 - późnym wieczorem @rozowyslonikx wyciąga skriny z zamkniętej grupy na FB, w których niejaka pani o kwiecistym imieniu żali się na to, że została porzucona przez 46 letniego Polaka-Zakolaka. Ostrzega inne panie. W komentarzach na zadane pytania dodaje anegdotkę o tym, jak trafiła na SOR po nieudanym [choć przyjemnym - według jej wpisu] kontakcie analnym. @rozowyslonikx udostępnia skriny na wypoku. Pani kwiecista rzuca w poscie skriny ukazujące dane wrażliwe,
02.05.2023 - późnym wieczorem @rozowyslonikx wyciąga skriny z zamkniętej grupy na FB, w których niejaka pani o kwiecistym imieniu żali się na to, że została porzucona przez 46 letniego Polaka-Zakolaka. Ostrzega inne panie. W komentarzach na zadane pytania dodaje anegdotkę o tym, jak trafiła na SOR po nieudanym [choć przyjemnym - według jej wpisu] kontakcie analnym. @rozowyslonikx udostępnia skriny na wypoku. Pani kwiecista rzuca w poscie skriny ukazujące dane wrażliwe,
Stophh +16
Jeśli ktoś dalej nie ma przecieków to zapraszam na pw. Polski, angielski, matma i biologia. Obie formuły
#matura #matura2023
#matura #matura2023
Jeśli tak, czy na podstawie zdjęcia da się powiedzieć jaki materiał jest tu wklejony? Nie jest twardy, idzie włożyć palec na pół paznokcia.
Sprawa wygląda tak, że przy laniu nadproży chciałem je cofnąć o 5 cm co by potem ocieplić pod rolete zewnętrzną. Ekipie się spieszyło więc zaproponowali, że coś włożą na szybko, cofną, a jak przyjdzie co do czego to się usunie i zainstaluje docelowy materiał (ja chcę płytę PIR).
Oczywiście jak przyszło co do czego to kręcą nosem, że ciężko to będzie ruszyć bo beton wszedł w tą fakturę, że teraz to dłubanie będzie itp itd ale z drugiej strony nie pamiętają co to dokładnie za materiał (wzięli go z innej budowy).
Średnio mi się widzi instalowanie na nim rolety, szczególnie, że jest miękki (oczywiście po wypełnieniu faktury zaprawą) ale może jakby się okazało, że to coś wybitnego termicznie to rozważę ;)
#pytanie
Mam pod ręką PIR o przneikalności 0,022 - chyba jednak warto to zrywać
Ja bym to wyrównał klejem do elewacji wklejając siatkę i elo.
Oczywiście jeśli chcesz to wydłubywać, bo jeśli jest tam go jakaś uczciwa grubość, to może nie warto?
@Jarek_P 5 cm tylko
Ale się wykręcają - mówili że beton wszedł na pewno w rowki a z tego co widzę to z tyłu jest gładko ;)