@kuzyn1910: najgorsze i najsmutniejsze jest to, że mimo kilku lat renowacji, wydanej kasy już gdzieś tam widziałem patologiczne bohomazy patusów z ŁKS czy innego RTS. Łapy powinno się przy samym dupsku ucinać takim podludziom
j kasy już gdzieś tam widziałem patologiczne bohomazy patusów z ŁKS czy innego RTS. Łapy powinno się przy samym dupsku ucinać takim podludziom
@sked: dlatego taka rewitalizacja powinna się wiązać z usunięciem elementu z okolicy. Kiedyś Hanka chciała problematycznych mieszkańców przesiedlać do kontenerów pod miastem, ale pojawiły się głosy oburzenia.
@paul772: No tak się kiedyś malowało elewacje, też mi się to wydaje pstrokate, ale myślę, że jak już przywracamy budynkom oryginalny wygląd, to warto zachować i malowanie.
@atari666: racja, zdecydowanie się zgadzam. Ja wiem, że kontenery gdzieś na odludziu brzmią mało zachęcająco czy uwłaczająco, ale no sorry乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ Co mogę dodać to, że część (jeśli nie wszystkie remontowane) kamienice faktycznie mają nowych mieszkańców, a przynajmniej tak wynikało z ostatniej rozmowy z laską z byłej pracy co tam dostała socjalne czy komunalne mieszkanie. Inną kwestią pozostają patusy z okolicznych kamienic przy Wschodniej
#lodzkiekamienice #architektura #lodz
źródło: Wschodnia 54
Pobierzźródło: 2023_01_14_06_Unia_Europejska_Polska_Poland_Lodz_ul_Wschodnia_54_widok_od_ul_Wlokiennicza
PobierzDa się? Da się. Wystarczy chcieć.
@sked: dlatego taka rewitalizacja powinna się wiązać z usunięciem elementu z okolicy. Kiedyś Hanka chciała problematycznych mieszkańców przesiedlać do kontenerów pod miastem, ale pojawiły się głosy oburzenia.
@paul772: No tak się kiedyś malowało elewacje, też mi się to wydaje pstrokate, ale myślę, że jak już przywracamy budynkom oryginalny wygląd, to warto zachować i malowanie.
Co mogę dodać to, że część (jeśli nie wszystkie remontowane) kamienice faktycznie mają nowych mieszkańców, a przynajmniej tak wynikało z ostatniej rozmowy z laską z byłej pracy co tam dostała socjalne czy komunalne mieszkanie. Inną kwestią pozostają patusy z okolicznych kamienic przy Wschodniej