Wpis z mikrobloga

#dogecoin #kryptowaluty jak długo trzeba czekać od końca kopania do pojawienia się dogesów w confirm na doge.hash.so? Podkreślam iż wszystko gra, mhash pokazuje się na stronie kopalni :)
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xamil54: jak ci się już pojawią unconfirmy to nawet jak przestaniesz w tym momencie kopać to i tak ci się dodadzą po czasie do konta jako confirmed. Z tym nie ma nigdy problemu.
  • Odpowiedz
@promeus: w sumie tu chodzi o to ze kopie na doge.hash.com, i jak popróbowałem kilka minut dla ciekawosci to doszły po kilku godzinach te małe ilosci doge, ale teraz kopie od 7 godzin i dalej cisza na doge.hash.co. Natomiast na fast-pool jak kopię to na stronce nie pojawia mi sie moja predkosc kopania wiec wole nie marnować swojego czasu, na doge.hash pokazuje wiec tam kopię :)
  • Odpowiedz
@promeus: a jak nie pokazuje z powodu iż zle wpisałem link i login/hasło np pokręciłem w spacji albo coś? ok, na razie kopię dla fast-pool, scrypt jest wg. mnie w porządku, zobaczymy co dalej :)
  • Odpowiedz
@promeus: jeszcze jedno, w scrypt nie dałem --scrypt, bo z nim nie odpala CMD, bez niego odpala ale ponoc bez tej frazy nie kopie dogesów. wiec? Tutaj mówie już o cudaminer na laptopie połaczonym z fast-pool (wiem, na laptopie nie oplaca sie kopac, ale tylko chwile, zobaczyc czy link dobry
  • Odpowiedz
@promeus: ja mam odrobinke inaczej, mam folder z wszystkimi plikami cgminer 3.5.0, i tam plik scrypt.bat z linijka: cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://fast-pool.com:3333/ -u xamil.w1 -p (hasło) i dalej mam pierdółki zeby karta chodziła na max możliwości. Ok teraz juz działa i kopie dla fast-pool, na kopalni się już ładnie pokazuje. I jeszcze jedno pytanie dla kogo kopac? fast-pool czy doge.hash? Trudność i tak jest tam sama?
  • Odpowiedz
@promeus, chyba już ok jest, kopię dla fast-pool, unconfirmed pomału rośnie, po 20 min kopania mam 0.36 doge, ale na stronie kopalni pokazuje iż kopię z prędkoscia 15kh/s a w CMD pokazuje 110.2kh/s, wiec?
  • Odpowiedz
@promeus, difficulty w kopalni pisze iz jest na poziomie 755, a wg kalkulatora za 110khash/s i 755 w godzine powinienem mieć 61 dogesów według kalkulatora. Coś jest nie tak?
  • Odpowiedz