#linux #linuxmint Mam dziwny problem na Mincie, chyba ze sterownikami Nvidii.
Mam monitor EIZO podłączony przez Display Port, po wyłączeniu albo wstrzymaniu monitor nie przechodzi w 'tryb uśpienia', tylko pozostaje włączony, wyświetla się czarny ekran i nie da się go wyłączyć (sic!). Nawet po restarcie monitor pozostaje niewyłączalny i czarny, jedynie odłączenie zasilania pomaga.
Problem dotyczy tylko sterowników Nvidii, na nouveau jest ok.
Wydaje mi się, że parę lat temu na zupełnie innym kompie ale też z kartą Nvidia miałem ten sam problem i gdzieś znalazłem rozwiązanie, ale za cholerę nie moge tego znaleźć teraz.
Mojej siostrze sąd odebrał dzieci przez głupie nieporozumienie. Zna ktoś prawnika który za darmo poprowadziłby sprawę odzyskania dzieci? Niestety siostra nie ma stałego dochodu.
Mam dziwny problem na Mincie, chyba ze sterownikami Nvidii.
Mam monitor EIZO podłączony przez Display Port, po wyłączeniu albo wstrzymaniu monitor nie przechodzi w 'tryb uśpienia', tylko pozostaje włączony, wyświetla się czarny ekran i nie da się go wyłączyć (sic!).
Nawet po restarcie monitor pozostaje niewyłączalny i czarny, jedynie odłączenie zasilania pomaga.
Problem dotyczy tylko sterowników Nvidii, na nouveau jest ok.
Wydaje mi się, że parę lat temu na zupełnie innym kompie ale też z kartą Nvidia miałem ten sam problem i gdzieś znalazłem rozwiązanie, ale za cholerę nie moge tego znaleźć teraz.