Aktywne Wpisy
lukiboss +315
Chłopy pamiętajcie, jak bardzo #!$%@? by nie było nie bierzcie się za samotne madki. Ja wiem, że potrafią one być tak zdesperowane w szukaniu bankomatu, że wezmą nawet największego przegrywa, ale proszę was, nie zniżajcie się do takiego poziomu. Dla tego dziecka NIGDY nie będziecie tatą. Spróbujesz zwrócić uwagę madce, że dziecko coś #!$%@?ło to dostaniecie na mordę tekst "to nie Twoje dziecko, więc nie mów mi jak mam go wychowywać". "Tatą"

velri +236
Pisałam wczoraj o zbiórce, kazali mi za siebie założyć 900zl prawie. Dziś o 8 zrobiłam obchód po wszystkich pracownikach, nadal nikt nie wpłacił, więc oddałam pieniądze które już dostałam i wycofałam się z organizacji.
Niektórzy z was pisali że pewnie mają w dupie i dlatego nie płacą, otóż po moim podaniu się do dymisji, naskoczyli na mnie że jestem debilem, bez kultury i zepsułam całe wydarzenie, że oni teraz nie zdążą i
Niektórzy z was pisali że pewnie mają w dupie i dlatego nie płacą, otóż po moim podaniu się do dymisji, naskoczyli na mnie że jestem debilem, bez kultury i zepsułam całe wydarzenie, że oni teraz nie zdążą i
Bardzo często widzę, jak ludzie narzekają na mieszkanie w Polsce, ja zaraz po liceum wyjechałem na studia za granicę i tam też zostałem, nie wiem jak wyglądają Polskie realia dlatego zastanawia mnie, co mirki myślą o takim pomyśle. W Holandii czy Norwegii za 250k€ możemy kupić maksymalnie mieszkanie w szeregowcu z mini ogródkiem, w Polsce za te same pieniądze dostajemy dużo więcej. No i jesteśmy u siebie w kraju.
#nieruchomosci #dom
@fledge: Żeby żyć w kontekście własnej kultury, nie być tym "przyjezdnym", być bliżej rodziny i korzeni. Wymienić euro na złotówki i kupić sobie chatę. To tak z czapy.
Jedynie co to należałoby rozważyć sprawę podatkową. Bo tutaj nie wiem jak to wychodzi, gdzie jest to bardziej opłacalne itd.
Tak jak napisałem, rozważamy dowolne miasto w Polsce (zachodniej), Szczecin to tylko jeden z pomysłów, na pewno odrzucamy okolice Wrocławia bo ceny są z kosmosu
@Micho_master: Bo to jest skomplikowana sprawa. Nie mozesz pracowac zdalnie z jednego kraju bedac na etacie w innym kraju z powodu regul o rezydencji podatkowej.
Rozwiazaniem jest wlasna dzialalnosc i fakturowanie firmy matki. Lub firma matka zakladajaca oddzial w innym kraju.
W obu przypadkach sa koszty ktore ktos musi ponieść. W
Matematykę pozostawiam Tobie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żałuję że zjechałem ale tak wyszło w życiu, nie była to tylko moja decyzja.
@Turkotka: być może, ja wciąż pracuje w Holandii, w Norwegii tylko mieszkamy :) I to raczej tymczasowo, poprostu korzystamy z tutejszej natury
@JayCube: Raczej byłbym freelancerem, wysyłałbym poprostu faktury dla zagranicznego klienta.
@Vantrilio W Szczecinie to i też na nartach pojeździsz
! czasem xd
Podobnie jak Ty planujesz mam otwarta spolke w Polsce i fakturuje kontrahentow za granica.