Wpis z mikrobloga

Tak jak obiecałem przedstawiam wam podsumowanie moich zarobków w ciągu dwóch tygodni pracy, bo tyle trwa okres rozliczeniowy w Glovo. Wczorajszy dzień odpuściłem ze względu na deszcz i na to, że szedłem do swojej pracy na nockę. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Wszystko macie w miarę przejrzyście napisane w tym oto arkuszu google tak jak mi jeden z Mirków polecił:
LINK DO PODSUMOWANIA

Jeśli macie pytania to chętnie odpowiem jak wstanę. A to dosłownie pic rel ja, oczywiście z przymrużeniem oka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#rzultykurier #glovo #pracadodatkowa
JonkeJ - Tak jak obiecałem przedstawiam wam podsumowanie moich zarobków w ciągu dwóch...

źródło: comment_1673847302PqxgzfkhBALz1kOM7mbzeK.jpg

Pobierz
  • 107
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niedoszly_Doomer: Gniezno. Gwarant jest tylko w miastach w których Glovo się niedawno otworzyło.
@Owoc_w_kreplu: Da się, tylko trzeba chcieć, aczkolwiek sam uważam że stawki są za małe na to co trzeba się czasem najeździć.
@Crea: Nie od całej. Partner rodziela moje wynagrodzenie na umowe zlecenie i umowe od najmu roweru i od tej umowy najmu płacę ryczałt.
@armon: Partner cię rozlicza ze wszystkich niezbędnych
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JonkeJ: kurde szukałem ale jakoś nie mogę znaleźć, te 38h to mniej więcej ile km przejechałeś? No i czy trzeba jeździć w tym śmiesznym wdzianku czy wystarczy tylko plecak? Sam cisnę prawie codziennie po 10km do pracy i z powrotem, więc widzę potencjał u siebie xD
  • Odpowiedz
@Merdion2: Nie liczyłem ile ogólnie km wykręciłem, ciężko mi odpowiedzieć. Postaram się od jutra liczyć km, mam MiBanda więc włącze sobie pomiar dystansu, w następnym podsumowaniu będą. Nie trzeba w żadnej kurtce jeździć czy czapce, wystarczy tylko plecak.
  • Odpowiedz
@Iperyt: On też ma brutto, kwoty w aplikacji to kwoty brutto przed odciągnięciem wszystkich podatków. Podejrzewam że on pracuje na caly etat w Glovo, wnioskuje po kwotach, więc praktycznie wszystkie składki ma do zapłacenia i ZUS, plus paliwo jeśli śmiga autkiem lub skuterem.
  • Odpowiedz
@JonkeJ: panie kurierze otóż patrząc na to, ze kupiłem sobie pod choinkę rower, a mój żydowski nos zwęszył pieniądze chciałbym się zapytać:
1. Jak rezerwujesz sobie bloki godzinowe to jest jakaś kara za anulowanie ich? Nie jeżdżenie? Np nie wiem napiles się z ziomkiem spontanicznie i rano nie dasz rady?
2. Czy najpierw rejestrujesz się u partnera czy w glovo?
3. Jak rozwiązałeś problem ładowania tel? Masz Powerbanka?
4. Czy
  • Odpowiedz
1. Tak, ocena kuriera ci spada, chyba, że anulujesz 3 godziny przed rozpoczęciem bloku, to wtedy nie ma żadnych konsekwencji. Poza tym jak dużo odwołujesz godzin to Glovo może ci zawiesić konto, słyszałem że tak robią.
2.Najpierw Glovo, potem pod koniec rejestracji bedziesz miał listę partnerów.
3.Dostaniesz powerbanka z pakietem powitalnym wraz z plecakiem i uchwytem na rower. Mam dobrą baterię w telefonie i mi długo trzyma, nie potrzebuję powerbanka nawet jak
  • Odpowiedz
@JonkeJ: Od czwartku zaczynam jeździć, zarezerwowałem sobie dzisiaj bloki i mam pytanie. Czy muszę wziąć ze sobą jakieś banknoty i drobniaki żeby mieć z czego ewentualnie rozmieniać?
  • Odpowiedz
@yonigga: Tak, weź 70zł w drobnych, powinieneś miec to na szkoleniu. 70zł to taka bazowa kwota którą każdy kurier musi mieć przy sobie. Powodzenia!
  • Odpowiedz
Skąd partner wie, że np. masz umowę o pracę i nie musi odprowadzać np. składek ZUS, a jedynie np. zdrowotną i podatek dochodowy (czy tam ryczałt)? Jeden gościu Ci tu pisał, że ma problemy z US, choć trudno powiedzieć czy rzeczywiście to prawda czy nie. Sam chętnie bym pojeździł, ale nie chcę się później wozić z US.
  • Odpowiedz
@JonkeJ: Panie kochany, PW masz zablokowane.
Jakiego masz partnera flotowego? Bo chcę zacząć jeździć, żeby z głodu nie umrzeć- a nie wiem kogo wybrac i pytam z ciekawości.
  • Odpowiedz