Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +206
olx Kraków mieszkania ok. 50 metrów, ceny od 800k w górę xDxD Zakładajcie rodziny śmiało
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Teraz przestałem biegać i jeżdżę rowerem 15 km tak wolno, że mirki w paliwożernych suwach mnie wyprzedzają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam coś brać na te stawy? Muszę zwolnić intensywność ćwiczeń, bo potrzeba czasu, aby organizm się przyzwyczaił?
Dodam, że zacząłem się ruszać po sześciu latach siedzenia na fotelu. #sport #rower #mikrokoksy
Co wasze babcie mówią, żeby brać na stawy?
@brere: Wiedziałem, że nie będzie łatwo, ale nie wiedziałem, że stawy zaczną mi się zacierać. Dlatego pytam, czy mam czekać, czy coś brać
A tak serio to idź do fizjoterapetu, bo zdalnie Ci nikt nie powie, a wiedzy widać, ze nie masz, także sam się nie zdiagnozujesz
@pp93: Właśnie spodziewałem się najgorszego, ale się łudziłem.
Do tego pozycja siodełka na rowerze - za nisko też szkodzi kolanom, nie pamiętam jak było przód -tył ale
Następnym razem policzę kadencję.
@Jerzu: Dzięki, ale to tylko ibuprofen. Myślałem raczej o jakiejś magicznej maści na usunięcie przyczyny.
Jeszcze powiedz że masz nadwagę i zacząłeś cisnąć bieganie. Jesteś ulany? Rower >> bieganie. Przerabiałem i polecam taką zmianę. Nie cisnij też do oporu, trochę zajmie zanim się przyzwyczaisz i
@KartonZkartonu: Faktycznie nie rozciągałem się
@Paczek_w_masle: Ulany nie jestem, ale lekką nadwagę mam. Tak, zacząłem cisnąć. Codziennie 40 min "szybkiego" biegu i rower ze 20 km też szybko albo na przemian tylko wtedy rower
@DonKiciot: przecież to co robisz jest zupełnie bez sensu.
Jeśli wcześniej nie ćwiczyłeś, to ćwicząc w taki sposób robisz sobie tylko krzywdę. Jak zaczynasz ćwiczyć sport wytrzymałościowy, to powinieneś zacząć od budowania bazy, tzn jazdy na umiarkowanym tętnie (jeśli masz pulsometr, to wyznacz