Aktywne Wpisy

purrminator +69
Chuop siedzi na pogotowiu i czeka na rtg kręgosłupa bo ślepy i głuchy dziad yebnął mu w auto. Starasz się jeździć bezpiecznie, trzymasz się ograniczeń prędkości, nie chlasz I nie ćpasz przed jazdą a na końcu i tak trafisz na lvl70 Stewie Wondera. Fura z uszkodzeniem strukturalnym, min. 3 tygodnie bez auta a zniżki idą się walić... Piękna to bedzie majówka, nie zapomnę jej nigdy ( ͡° ʖ̯ ͡°

troglodyta_erudyta +194
Dużo postów o tym, że w majówkę trzeba się n-----ć n---------ć, a ja nieskromnie się pochwalę, że właśnie stuknęło 2 miesiące bez kropli alkoholu i jedziemy dalej.

Główna różnicą jest to, że w UE te narodowości są utrzymywane razem pokojowo w ostatnich dekadach. A w Rosji odwrotnie.
Już mi się nie chce kolejny raz tego samo pisać więc screen. Jakoś nie widzę aby poszczególne rosyjskie regiony naparzały się między sobą.
źródło: comment_167361837359qZiUMj0WpLZKqxmNDjd1.jpg
Pobierzrosja to ostatnie imperium kolonialne, które trzyma bod butem dziesiątki narodów, wiele z nich zostało dosłownie unicestwionych, ograbionych z kultury i tożsamości przez przymusowe masowe przesiedlenia czystki etniczne i inżynierię społeczną.
ewentualny rozpad rosji to mrzonki a wcale nie musi on nastąpić na tle narodowościowym a zwyczajnie może być na tle ekonomicznym albo innym.
I zrównywanie
Wszystkie państwa przystąpiły do UE dobrowolnie i wszystkie moga z niej dobrowolnie wystąpić. Możesz to samo powiedzieć o federacji rosyjskiej?
Nie, nie moge. Ale każdy myślący zdaje sobie z tego sprawe, że gdyby więcej krajów wyszło z UE to wrócilibyśmy do mrocznych wieków. Patrz screen wyżej w komentarzu. Działa to podobnie na wschodzie, co nawet ludzie na wykopie jakoś specjalnie nie ukrywają licząc na to, że Rosja po podziale pogrąży się w regionalnych wojnach.
W regionalnych wojnach? XD po prostu część z tych republik byłaby na pewno prozachodnią i z czasem byłaby szansa na ich cywilizację i normalne relacje z Europa. W ramach federacji rosyjskiej pozostaną dziczą na zawsze.
Tak mówiono jeszcze niedawno chociażby o niemieckim państwie. Co niektórzy się podniecają tu i teraz, a za 50 lat w Rosji może być inny polityczny klimat co sprawi, że z swoimi możliwościami może być konkurencyjna wobec Europy. Możliwe, że nawet projekt UE upadnie, a Rosja jako energetyczny magazyn, ogromny kraj do gospodarczej ekspansji i inwestycji przejmie jej role tworząc całkiem nową organizacje
Miałem. I chociażby dlatego wiem jakim gównem były kraje europejskie, które non stop się tłukły, a Niemcy - bozyszcze neuropy rozpętało dwie wojny światowe. Powstał projekt UE i na historie, ofiary itd naszczano i nasrano bo liczy się euro. Minęło zaledwie 80 lat od II WŚ i nikt nie pluje na Niemcy, a historia jest pisana na nowo. Dzięki takim barankom jak ty można wszystko na tym świecie.
No i cała Europa wygląda lepiej niż ruski kołchoz na terenie którego nie było wojny od 70 lat.
Co? Ja tylko przytaczam historie. Nawet historia świata jest onucowska ¯_(ツ)_/¯ Ale będzie Cie piekło w przyszłości, oj będzie balało ( ͡~ ͜ʖ ͡°)