Aktywne Wpisy
ambasador_przegrywu +184
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Kaja_Kern +9
Nie, nie warto było iść ani na aa ani do psycholożki. Albo obleśne, niepotrzebne teksty, albo powtarzanie non stop wszystkiego co już słyszałam milion razy od siebie samej. Ja wiem jaki mam problem z piciem. Dwa razy w miesiącu kupuję flachę, idę do lasu i tyle mnie widzieli. Nikomu dupska nie daje, nie przeszkadzam. Chodzę i słucham muzy. Znam ludzi z gorszym problemem alkoholowym, ale oni nic z tym nie robią. Nie
Ludzie, podpowiedzcie mi jak to jest z tym kręceniem w domu.
Od pewnego czasu chodzi za mną żeby kupić trenażer, konkretnie to Elite Suito T żeby pokręcić w zimowym czasie i zgubić parę kilo.
Niestety słyszałem, że nie dla każdego to jest. Widać po prawie nowych trenażerach, które ludzie sprzedają. Nawet znajomy mi powiedział, że szybko się nudzi taka jazda.
Żeby jakoś zapobiec temu to jeździłbym na Zwifcie.
Zapraszam do komentowania doświadczonych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chodzi o aplikację zwift oprócz treningów, niesamowitą frajdę sprawiają wyścigi :] ja po kupnie smarta DD przez cały jeden sezon praktycznie same wyścigi klepałem :D
Jak już się troszkę znudzisz patrzeniem się na awatara albo cyferki to zawsze może wjechać jakiś
@Gigganter: zależy pewnie też w dużej mierze od tego jak jeździsz. Niektórzy na tagu śmigają godzinkę ze średnią 35 km/h, to wtedy trenażer ma sens. Pociśniesz sobie intensywny trening i siła w nodze zostaje przez zimę. Ja lubię jeździć emeryckim tempem cały dzień i nie wyobrażam sobie kręcić tak w miejscu dłużej niż jeden odcinek serialu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pamiętaj też o paru szczegółach:
1. W domu jest ciepło. Jak jedziesz szybko, to zwiększa się pęd powietrza i chłodzisz się wraz z wysiłkiem. W mieszkaniu powietrze stoi. Wystarczy że na siłowni nie mam wiatraka i rowerek staje się katorgą jak pokręcę trochę z tętnem 180. Wiatrak to niezbędny dodatek. Owszem, możesz też uchylić okno, ale pytanie czy różowa nie będzie Cię chciała
Siedzę na chomiku ok. 7h tygodniowo (rozlożone na 4 dni), nie mam dluzszych treningow niz 2h ciągiem. Juz tak od kilku sezonów.
Sprawa jest prosta, jak masz wyznaczony cel i rozpisane treningi (lub gotowiec że zwifta) to odpalasz trening i go robisz bez gadania. Wyswietl go sobie z boku na lapku i co jakis czas skontroluj. Natomiast na drugim, głównym monitorze
Chciałbym po prostu ten okres zimowy wykorzystać żeby cokolwiek "porobić" chociaż przez godzinkę po pracy.
Mam wiatrak jak coś xD Mam specjalne miejsce na trenażer, gdzie nie będę nikomu przeszkadzał ani zapach wydzielający się ( ͡° ͜ʖ ͡°)