Wpis z mikrobloga

@WLADCA_MALP: kolejny klasyk i mus dla każdego fana kina sensacyjnego i gangsterskiego. Film jest długi i w zasadzie zaskakuje stopniem skomplikowania historii, warto obejrzeć drugi raz, żeby sobie wszystko poukładać. Dużo się dzieje. Gwiazdorska obsada i nie mówię tu tylko o Pescim i DeNiro.
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: Świetne kino.

Przy okazji, zrobiłem sobie rachunek sumienia i policzyłem filmy, które według mnie w ogóle nadają się do oglądania (powiedzmy, powyżej 4) i wyszło ich tysiąc. :D
Tu można by się przyczepić, że oglądam pewnie tylko dobre filmy. No nie, 4 i niżej jest blisko 500. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP ta, ale był najbliższym pomocnikiem Nicky'ego. W filmie go nawet zdradza pod koniec, choć w rzeczywistości się do tego nie przyznaje. W wywiadach można posłuchać, jaki w rzeczywistości był Nicky i po prostu jak to było obracać się w tamtejszych kręgach. Jeszcze z innych ciekawostek, to adwokata Nicky'ego w filmie zagrał jego prawdziwy adwokat, Oscar Goodman. Później został nawet burmistrzem Las Vegas na 3 kadencje. Bardzo interesujący facet (co prawda
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@WLADCA_MALP: po obejrzeniu filmu warto przeczytać książkę. Wyjaśnia wątki, które nie były zrozumiałe w filmie np. zachowanie postaci granej przez Stone.
  • Odpowiedz