Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Czy istnieje jakiś rodzaj pracy zdalnej, lub po prostu biurowej, która nie wymaga specjalistycznego wykształcenia (np. skończonych studiów) i którą będzie w miarę łatwo uzyskać? Bo jeśli już, to wszędzie szukają z doświadczeniem, albo robią łaskę płacąc minimalną. Pół biedy żeby chociaż była klarowna możliwość podwyżki. Na programowanie i tym podobne jestem niestety zdecydowanie zbyt głupi. Najlepiej też żeby obowiązki były jasno narzucone, bo jeśli już dostanę jakiś cel, to pracuje mi się dobrze, gorzej z szukaniem zajęcia na siłę. Pytanie zapewne dla większość osób będzie durne czy zwyczajnie żenujące, ale od zawsze pracuję w placówkach sprzedażowych co wiąże się z obsługą klienta, a nie jest to mój konik (delikatnie mówiąc) i nie chciałbym pracować w ten sposób do emerytury. Zbliża się 30. i chętnie bym się przebranżowił, tylko nie wiem nawet w którym kierunku. Czuję się trochę jak dziecko we mgle na tym całym rynku pracy :|
#praca #pracbaza #korposwiat #korpo #homeoffice
  • 6
albo robią łaskę płacąc minimalną.

@LeslieDancer: nigdy nie rozumiem tego płaczu, że firmy szukają kogoś bez wykształcenia i bez doświadczenia i proponują małą stawkę. oczekujecie, że nie mając nic do zaoferowania dostaniecie z 7k na start? bez tych rzeczy raczej ciężko będzie dostać większa wypłatę powyżej 5k.
jak szukasz pracy w korpo bez doświadczenia to warto uderzać mając super angielski, bo bez angielskiego w korpo to już w ogóle szanse zerowe.
@LeslieDancer: Jeśli ktoś ogarnia tematy w IT to może Help Desk/Support wewnętrzny/zewnętrzny? Dobrą kasę można ugrać bez skończonych studiów i na dodatek bez tytułu Technika Informatyka (jakby ktoś jeszcze na to patrzył xd)