cheeseandonion
549
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
everybodykombinerki
@patrolez:
ale na co on jedzie trzymając to rękami?
po co jedzie na taki wyciąg, nie umiejąc jeździć na wyciągu?
no niemądre to jest

niemniej tak stromy "banan" to też wymysł jakiegoś geniusza
128
patrolez
@cheeseandonion: w sumie idiotyczne rozwiązanie. Każdy wyciąg orczykowy powinien współdzielić pełnoprawną trasę zjazdową wydzieloną "miękkimi" słupkami.
74
enzojabol
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
51
Francisco_dAnconia
@szybki69: Może krzesełko ma kilometr, a orczyk 300m?
49
lunaria
@cheeseandonion: orczyk na nartach jest całkiem wygodny (i talerz i kotwica), ale na desce to jakaś masakra :/

ale mam pomysł, niestety z życia wzięty XDDDDD, dlaczego on się trzyma go rękami XD otóż XD może się zdarzyć sytuacja, że "prawie się wyrąbałeś, ale jakimś cudem udało ci się utrzymać/szybko podnieść i nie puścić ręką orczyka"
nie chcesz się poddać i jeszcze próbujesz tak dojechać do końca wyciągu, A TO
40
tellet
Może krzesełko ma kilometr, a orczyk 300m?

@Francisco_dAnconia: Sądząc po zdjęciu to to jest jakiś niewąski kretynizm, żeby taki kawał orczyk ciągnąć.
32
Mandarex
Mandarex

@everybodykombinerki: A jak ma się nauczyć?
23
everybodykombinerki
@szybki69: pewnie orczyk jest na krótszej trasie, a na dłuższej jeździ krzesełko, tak często bywa na starych wyciągach

@patrolez: jak się chciało kiedyś zaimponować to się kombinowało z tym orczykiem, ale oryginalnie on powinien być między nogami na snowbardzie; nie jest to wygodne, ale działa
18
Francisco_dAnconia
@tellet: E tam. Jak ktoś nie czuje się na siłach, to ma krzesełko. A parapeciarzy powinno się zakazać i nie byłoby takich problemów. I stoki byłyby lepsze (;
17
B.....o
B.....o
@cheeseandonion: ladnie ich skosil. chociaz kilku uszlo zyciem
10
m.....o
m.....o
Orczyki na desce to nie jest nic fajnego, tutaj to jeszcze pół biedy, nie było kolein po nartach. Ja się boje takiej sytuacji i jeżdżę tylko w Świeradowie wjeżdżając na górę w cywilizowany sposob w gondoli :)
10
lunaria
@Ave2: a próbowałeś kiedyś? XD trzeba mieć strasznie dużo siły w rękach, mi się nigdy nie udało, na nartach też nie xd
10
s.....9
s.....9
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
8
Sandrinia
@cheeseandonion: o fuck, masakra
4
c.....s
ale na co on jedzie trzymając to rękami?

no niemądre to jest

niemniej tak stromy "banan" to też wymysł jakiegoś geniusza

@everybodykombinerki:
przecież przy takim orczyku jest chłop z obsługi na dole co ci go podkłada pod dupe, to nie wiem jakim cudem można skonczyć tak jak ten snowboardzista z orczykiem w ręku
4
WUJICO
WUJICO
@cheeseandonion: jazda orczykiem na desce to traumatyczne przeżycie czasami
3
Francisco_dAnconia
@lunaria: Wygodny na chwilę, cały dzień ciężko tak jeździć, bo nogi nie odpoczywają, jak na krzesełku.
Ale to fajne rozwiązanie na krótkie trasy. Choćby na oślą łączkę, gdzie ludzie zjeżdżają ledwie kilkaset metrów po prawie płaskim stoku.
3
prymek
prymek
Jak jeszcze jeździłem na orczykach zawsze zapinałem obie nogi, wtedy jest 100% panowania nad deską, ale teraz juz nikt mnie nie zmusi do jazdy na czymś takim, na desce to nie ma sensu bo nie dość ze zero odpoczynku to jeszcze się wrzyna w pachwinę
3
Iudex
@cheeseandonion Ogólnie to nie jeżdżę na nartach, ani desce ale zawsze na widok orczyka miałem w głowie mniej więcej taki scenariusz. Że też ludzie się z tego nie s---------ą.
2
cheeseandonion
1