@cheeseandonion: w sumie idiotyczne rozwiązanie. Każdy wyciąg orczykowy powinien współdzielić pełnoprawną trasę zjazdową wydzieloną "miękkimi" słupkami.
@cheeseandonion: orczyk na nartach jest całkiem wygodny (i talerz i kotwica), ale na desce to jakaś masakra :/
ale mam pomysł, niestety z życia wzięty XDDDDD, dlaczego on się trzyma go rękami XD otóż XD może się zdarzyć sytuacja, że "prawie się wyrąbałeś, ale jakimś cudem udało ci się utrzymać/szybko podnieść i nie puścić ręką orczyka" nie chcesz się poddać i jeszcze próbujesz tak dojechać do końca wyciągu, A TO
@szybki69: pewnie orczyk jest na krótszej trasie, a na dłuższej jeździ krzesełko, tak często bywa na starych wyciągach
@patrolez: jak się chciało kiedyś zaimponować to się kombinowało z tym orczykiem, ale oryginalnie on powinien być między nogami na snowbardzie; nie jest to wygodne, ale działa
@tellet: E tam. Jak ktoś nie czuje się na siłach, to ma krzesełko. A parapeciarzy powinno się zakazać i nie byłoby takich problemów. I stoki byłyby lepsze (;
Orczyki na desce to nie jest nic fajnego, tutaj to jeszcze pół biedy, nie było kolein po nartach. Ja się boje takiej sytuacji i jeżdżę tylko w Świeradowie wjeżdżając na górę w cywilizowany sposob w gondoli :)
po co jedzie na taki wyciąg, nie umiejąc jeździć na wyciągu?
no niemądre to jest
niemniej tak stromy "banan" to też wymysł jakiegoś geniusza
@everybodykombinerki: przecież przy takim orczyku jest chłop z obsługi na dole co ci go podkłada pod dupe, to nie wiem jakim cudem można skonczyć tak jak ten snowboardzista z orczykiem w ręku
@lunaria: Wygodny na chwilę, cały dzień ciężko tak jeździć, bo nogi nie odpoczywają, jak na krzesełku. Ale to fajne rozwiązanie na krótkie trasy. Choćby na oślą łączkę, gdzie ludzie zjeżdżają ledwie kilkaset metrów po prawie płaskim stoku.
Jak jeszcze jeździłem na orczykach zawsze zapinałem obie nogi, wtedy jest 100% panowania nad deską, ale teraz juz nikt mnie nie zmusi do jazdy na czymś takim, na desce to nie ma sensu bo nie dość ze zero odpoczynku to jeszcze się wrzyna w pachwinę
@cheeseandonion Ogólnie to nie jeżdżę na nartach, ani desce ale zawsze na widok orczyka miałem w głowie mniej więcej taki scenariusz. Że też ludzie się z tego nie s---------ą.
Sonda. Czas skończyć z tą obłudą. Święta kościelne dla wszystkich nawet ateistów nie chodzących do kościoła i wrogo nastawionych do wiary? A z jakiej racji? Niech idą do pracy w Boże Narodzenie, Wielkanoc, Boże Ciało i rocznicę Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny, Trzech Króli. Jak ktoś nie jest katolikiem, ale jest patriotą może mieć wolne 3 maja i 11 listopada, a także 15 sierpnia, bo oprócz Wniebowzięcia to także święto Wojska Polskiego z
Czy święta państwowe powinny być tylko dla katolików i patriotów?
ale na co on jedzie trzymając to rękami?
po co jedzie na taki wyciąg, nie umiejąc jeździć na wyciągu?
no niemądre to jest
niemniej tak stromy "banan" to też wymysł jakiegoś geniusza
ale mam pomysł, niestety z życia wzięty XDDDDD, dlaczego on się trzyma go rękami XD otóż XD może się zdarzyć sytuacja, że "prawie się wyrąbałeś, ale jakimś cudem udało ci się utrzymać/szybko podnieść i nie puścić ręką orczyka"
nie chcesz się poddać i jeszcze próbujesz tak dojechać do końca wyciągu, A TO
@Francisco_dAnconia: Sądząc po zdjęciu to to jest jakiś niewąski kretynizm, żeby taki kawał orczyk ciągnąć.
@everybodykombinerki: A jak ma się nauczyć?
@patrolez: jak się chciało kiedyś zaimponować to się kombinowało z tym orczykiem, ale oryginalnie on powinien być między nogami na snowbardzie; nie jest to wygodne, ale działa
@everybodykombinerki:
przecież przy takim orczyku jest chłop z obsługi na dole co ci go podkłada pod dupe, to nie wiem jakim cudem można skonczyć tak jak ten snowboardzista z orczykiem w ręku
Ale to fajne rozwiązanie na krótkie trasy. Choćby na oślą łączkę, gdzie ludzie zjeżdżają ledwie kilkaset metrów po prawie płaskim stoku.