@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Wątpię żeby jazda na minimalnym obciążeniu z niskimi obrotami w znaczący sposób zużywała dwumasę. Przyspieszanie tak, ale takie pyrkanie na równym, no raczej pomijalne zużycie.
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: to jest diesel. Jechałem ze stałą prędkością. Wydałem w sierpniu prawie 5 tysi na to auto. Wtryski wymienione xd Bede inwestował w tego "klasyka" bo wiem co już zrobione a spalanie w cyklu mieszanym to trochę ponad 6l/100km. Kumpel ostatnio kupił skodę za 100 tys zł. Wywaliło jakiś błąd na desce i już nie odpalisz xd a samemu nie wolno kasować błędów xd Wiem że lepiej kupić nowsze auto
@CREATE_USER w Astrze H benzynie jest dwumas i przy małych obrotach silnik potrafi już generować wibracje, które bez sensu go męczą. Może i teraz nic się nie stanie, ale kilka lat takich jazd i żywotność dwumasu się skraca. Nie ma sensu kupować nowego bo to już jest stary model, a w stare auta po prostu nie opłaca się pakować tak dużej kasy ¯\_(ツ)_/¯
@kopek: mi zaczęły rdzewieć progi przy nadkolach, klapa mieszalnika nie działała (połamana od nowości) i spalił się głośnik z tyłu, do którego w 3 drzwiowym gtc ciężko się dostać, na dodatek zaczęła przeciekać chłodnica oleju. Właściwie gdyby nie rdza to pewnie bym go nie sprzedał, bo to świetny samochód, wolnossąca benzyna wciągała nosem wszystkie te wynalazki 1.0 turbo. Ale łączny koszt napraw przekroczył 25% nowego auta i już nie było
@kopek dało radę, ale tam było jeszcze wgniecenie po krawężniku, błotnik też zaczął rdzewieć, jeszcze na drugiej stronie były rysy po gałeziach kiedy sie przedzierałem przez krzaki xD, trzeba praktycznie wszystko było malować. Po prostu koszt tej całej zabawy był ciut za duży w porównaniu do zmiany auta na 12 lat młodsze.
Bede inwestował w tego "klasyka" bo wiem co już zrobione a spalanie w cyklu mieszanym to trochę ponad 6l/100km.
Kumpel ostatnio kupił skodę za 100 tys zł. Wywaliło jakiś błąd na desce i już nie odpalisz xd a samemu nie wolno kasować błędów xd
Wiem że lepiej kupić nowsze auto