Wpis z mikrobloga

@sylwke3100: a bzdury. Ona zawsze ma konkretne powody by kogoś krytykować i zawsze stawała w obronie jak ktoś dostawał za małe pieniądze w stosunku do swoich umiejętności. Jak się kogoś czepia to widać że już kompletnie nie umie gotować i nie jest świeżo po szkole. W dodatku jest albo właścicielem albo szefem kuchni. Pobocznych ani młodych kucharzy się nie czepia. I co ważne ona realnie zna się na tym co robi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@sylwke3100: a bzdury. Ona zawsze ma konkretne powody by kogoś krytykować i zawsze stawała w obronie jak ktoś dostawał za małe pieniądze w stosunku do swoich umiejętności. Jak się kogoś czepia to widać że już kompletnie nie umie gotować i nie jest świeżo po szkole. W dodatku jest albo właścicielem albo szefem kuchni. Pobocznych ani młodych kucharzy się nie czepia. I co ważne ona realnie zna się na tym co robi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Ziutek_Grabaz: no tak średnio bym powiedział xD Lubię oglądać od święta ten cyrk, bo często pokazuje jaka januszerka panuje w gastro, ale to jedyny powód.

Jakość jedzenia to tylko jeden ze "składników" dobrego lokalu, możesz mieć najlepsze żarcie w województwie, ale jeżeli nie masz lokalizacji, dobrej obsługi, dobrze policzonego food costu i nie jesteś dobrym biznesmenem to gówno ci dadzą te wspaniałe dania i kucharze xD Jakość żarcia w lokalu jest
  • Odpowiedz
@viciu03: Jakby jakaś pinda rzuciła we mnie czymkolwiek wyłapałaby od razu lepa na ryj. co to w ogóle jest.

Nieudacznik menadżer nie radzi sobie z prowadzeniem interesu, a ty jako pracownik dostajesz w ryj talerzem

Ta Pani Żymianka po takiej akcji musiałaby odwiedzić szpital
  • Odpowiedz
@TenXen47: true, szczególnie w pierwszych sezonach, które były mniej udawane. Potrafiła "wymusić" na opornych właścicielach podpisanie normalnych umów z pracownikami.
Zresztą jako siostra Ikonowicza wie co robi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bolekone: pewnie cała zaloga podpisuje cyrograf że jej ma wlos z glowy nie spaść a ona może inscenizować sobie wszystko, pod groźbą milionowych kar.
Zawsze za nią pewnie łazi kamerzysta więc wszystko jest do udowodnienia.

Wlasciciel płaci za ten cyrk 100 000 pln
  • Odpowiedz
@6182:

Wlasciciel płaci za ten cyrk 100 000 pln

What? xD Skąd to info? Osobiście znam właścicielkę jednej z restauracji po rewolucjach i nic nie musieli płacić (dodatkowo, bo oczywiście koszty składników itd. ponoszą właściciele, ale to chyba normalne?).
  • Odpowiedz
@Horkheimer: gdzies czytalem kiedys na wirtualnych mediach.
A moze czytalem artykul o restauratorze po rewolucjach ktory zalil sie ze cienko przędł,jeszcze sie zapozyczyl i zaplacil tvnowi a i tak nie wyszło...
Cos takiego kojarzę,zrodla nie podam,więc sie nie upieram.
  • Odpowiedz
  • 1
@6182 to był fejk. Właściciele płacą tylko za składniki. Jak są w trudnej sytuacji finansowej to mają także pomóc Finansowa w przebudowie lokalu.
  • Odpowiedz
@geuze: poza tymi czynnikami bardzo ważna jest powtarzalność. Od dobrej restauracji oczekuje poza wymienionymi powyżej czynnikami także stałej jakości potraw, niezależnie od czasu, kiedy przyjdę tam zjeść.
Czasem nawet kosztem sezonowości dan.
  • Odpowiedz