@ahura_mazda: Tak w zasadzie to Ducha dorzucili bodajże w III wieku n.e. bo była dwójca. No jak i wiele wiele rzeczy na przestrzeni kolejnych dziesięciu wieków. ¯\_(ツ)_/¯
@DeadIy: Innymi słowy: jak głupio, nielogicznie by to nie było opisane i jak głupio by księdza nie gadali to tak jest i tyle bo ludzie są za głupi żeby zrozumieć to co inni ludzie napisali.
Bóg stworzył ludzi na swoje podobieństwo, dlatego jesteśmy stworzeni z materii (a Bóg nie) i nie jesteśmy poznawczo zdolni na odkrycie natury Boga, jego intencji i zamiarów xD
W takim razie niech Bóg się nie dziwi, że kładą na niego lachę, bo zachowuje się jak tępa dzida w okresie - "nie powiem ci o co mi chodzi, masz się domyślec jełopie, a tylko spróbuj zrobić coś
miały bezpośredni kontakt z bogiem JHWH i za zycia były wniebowzięte są jeszcze Eliasz i Elizeusz. Ale kościół zdecydował się tylko z jednego proroka zrobić boga - Jezusa. Tak im pasowało.
@Arkadian: Taki proroków było więcej, ale też nikt z nich nie twierdził, że jest Bogiem.
W wieku 30 lat odkryłem dwie rzeczy. Tostami nie najesz się choćbyś zjadł 6-7, krokietami również. Jem już chyba 5 krokieta i czuję, że muszę coś zjeść innego, żeby się najeść ( ͡°͜ʖ͡°)
źródło: comment_1672197178PyQqZf8VPJyltMxR1KtAv6.jpg
PobierzAczkolwiek ten mem całkiem całkiem XD
@DeadIy: wybierz jedno
@DeadIy: Ten katolski argument jest prawie tak super jak "dowód na nieistnienie Boga" xD Zawsze bawi
@DeadIy: Innymi słowy: jak głupio, nielogicznie by to nie było opisane i jak głupio by księdza nie gadali to tak jest i tyle bo ludzie są za głupi żeby zrozumieć to co inni ludzie napisali.
@Alpharius: na Soborze w Nicei w 325 r.n.e. dorzucili Jezusa jako Syna Bożego.
Bóg stworzył ludzi na swoje podobieństwo, dlatego jesteśmy stworzeni z materii (a Bóg nie) i nie jesteśmy poznawczo zdolni na odkrycie natury Boga, jego intencji i zamiarów xD
W takim razie niech Bóg się nie dziwi, że kładą na niego lachę, bo zachowuje się jak tępa dzida w okresie - "nie powiem ci o co mi chodzi, masz się domyślec jełopie, a tylko spróbuj zrobić coś
@Arkadian: Taki proroków było więcej, ale też nikt z nich nie twierdził, że jest Bogiem.