Wpis z mikrobloga

@Returned: nie wiem po co do mnie sapiesz, ani nie ściągam, ani nie popieram tego, tylko mówię ze to 500 letnia tradycja. Teraz nie robi się żartów, bo każdy ma kija w dupie. Nawet nie ma już smingusa dyngusa.

Internetowy napinacz z Ciebie, niezłe masz poruta banie gangsterze z klawiatury :)
  • Odpowiedz
A na jakiej podstawie twierdzisz ze większość? Może większość poniżej 25 roku życia?

@zenon_z_chorzowa1: na podstawie komentarzy i plusów.
Mam ponad 30 lat, słyszałem o różnych tradycjach, ale tutaj mnie to rozwaliło.
Po pijaku też zdarzało mi się robić dziwne akcje ale nikt tego nie nazywał tradycją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kodecss: Ło k---a, całe życie mieszkam w lubelskim i nigdy o czymś takim nie słyszałem, aż z ciekawości zapytałem babcię i też o takim barbarzyńskim zwyczaju w naszych okolicach nic nie wie XD Wygląda na to, że to jakieś lokalne zwyczaje niezależnie od województwa
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kodecss: u nas kiedyś na Mazowszu ściągnęli mojej ciotce bramę i wrzucili na kurnik. Nie pamiętam kiedy to było, ale to była zima i byłem mały
  • Odpowiedz
ja mieszkam między łodzią a katowicami tak w połowie mniej więcej i też tak z 25 lat temu coś takiego jeszcze nieraz odwalali. Tylko źe nie pamiętam czy to były święta bożego narodzenia czy wielkanoc. Wynoszenie bram i malowanie okien farbą. Robili to w domach gdzie była "panna na wydaniu". Nikt tego nie lubił i nie popierał oprócz tych gnojów co to robili po nocach. Od lat nie słyszałem żeby ktoś komuś
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: kurde nie sciemniaj, ze nie popierasz, bo tlumaczysz ten idiotyzm jakonzart i zarzycasz "kija w dupie" ludziom, ktorych to nie bawi - czyli normalnym. Jeszcze usprawiedliwiasz to argumentem 500-letniej tradycji, no bracie... masz taki chaos w glowie, ze sam nie wiesz co piszesz?
  • Odpowiedz