Wpis z mikrobloga

Wyobraźcie sobie, że niektórzy wokół nas muszą teraz w tym mrozie, w tej ciemności wychodzić z domu, drapać szyby w swoich złomach, albo NIE DAJ BOŻE czekać na przystanku na transport publiczny dla najbiedniejszych, tarabanić się gdzieś przez pół miasta w korkach do korpokołchozów, albo łagrów i tyrać tam na miejscu ze współpracownikami, których nie zawsze się lubi.

Przecież to jest jakiś H O R R O R.

Po prawie 3 latach Home Office NIE WYOBRAŻAM sobie żebym mógł tak żyć. Nie ma takich #!$%@? pieniędzy (oczywiście zakładając stawki realne, bo zaraz jakiś debil wyskoczy z 1 mln/mc.).

Naprawdę bardzo mi was żal ludziska ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#praca #pracbaza #programista25k #programista15k
Pobierz s.....u - Wyobraźcie sobie, że niektórzy wokół nas muszą teraz w tym mrozie, w tej ci...
źródło: comment_1671601745UIVMfJUFzAwiG44bXS43Hk.jpg
  • 55
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sikalafou: Ja dostałem ofertę pracy za 20% wiecej ale praca tylko w biurze. I tak myślę czy wziąć czy nie. Jak się budzę o 8:20 i klikam 'snooze 5 minutes' to tak średnio mi się widzi bycie na dworzu o tej porze.
@k98osiem: nie pouczysz się w busie, bo patrzysz w ekran, albo książkę i zaczyna na wymioty brać ( ͡° ͜ʖ ͡°). W aucie możesz oglądać filmy i słuchać audiobooków co i ja czynię zazwyczaj jadąc dalej niż 15 min
@sikalafou: ja jestem biedak i od zawsze korzystam z komunikacji. Uwierz, że nawet w ekstremalnych warunkach da się skupić i jak masz silną wolę to da się ogarnąć. Ogólnie w hierarchi transportu:
1. metro
2. autobus
3. tramwaj

metro: +
- dosyć szybkie - brak korków,
- sporo miejsca, jest szansa żeby gdzieść usiąść
- dosyć często jeździ (co 3 minuty)

-(minusy)
- jak ktoś ma klaustrofobie i metro sie zatrzymyje
@sikalafou: Nie jestem biedakiem, mam fajną furę a korzystam z komunikacji mimo że do pracy dojazd zajmuje mi wtedy 50-60 min a nie jak autem 25min. Po prostu po kilku latach znudziło mnie totalnie jeżdżenie samochodem, stanie w korkach. Wole sobie usiąść w pociągu, poczytać książkę, popatrzeć na julki, czasami zdarzą się jakieś awanturki czy inne ciekawe odbiegające od codzienności rzeczy :)