Wpis z mikrobloga

@jmuhha: Wygląda jak każda kuchnia teraz. Nie polecam czarnego na funkcjonalnych powierzchniach bo cholernie mocno zbiera wszelkie odciski tłuszczu i pozostałości po zaciekach z wody. No i ta szafka obok lodówki jest bardzo dziwnej wysokości, obniża wizualnie pomieszczenie.
  • Odpowiedz
@OrtCartel: a co tu trudnego dla elektryka?
Minus jaki tu widzę, to indukcja na wyspie. Może to fajnie wygląda jak jest czysto ale nie wyobrażam sobie jedzenia (bo widzę hokery) jak gospodyni smaży i tłuszcz leci wszędzie.
  • Odpowiedz
@jmuhha: w jaki sposób się to okno otwiera? Te szafki za wyspą bym podniósł, usuwajac ten cokół. Wyspa na której jesz i gotujesz wygląda super i na wyglądzie się kończy, 20cm pomiędzy piekarnikiem i lodówką
  • Odpowiedz
@wedrowycz: mam taką zasadę, położyć więcej za grosze, niż #!$%@? kiedyś połowę budynku żeby coś przerobić, fajne mają na to rozwiązanie w NL. Np. Gdzie cały pion jest otwarty i rurki z pilotami bo a może coś się klientowi odmieni.
  • Odpowiedz
@jmuhha: jak za dużo nie gotujesz, czyli kuchnia do pokazania a nie do gotowania, to może być.

Natomiast ergonomicznie w trójkącie płyta-zlew-lodówka nie powinno być przeszkód. Tutaj musisz okrążać wyspę, jak będziesz potrzebował śmietanki do zupy. Brak przestrzeni roboczej w bezpośredniej bliskości lodówki, teoretycznie wyspa ale tam są hokery, więc ktoś może siedzieć... swoją drogą ktoś już pisał, płyta na której gotujesz i miejsce spożywania posiłku w bezpośredniej bliskości się nie
  • Odpowiedz