Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +95
#rozdajo z okazji zbliżającego się święta konsumpcjonizmu, czyli Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: Rozdajo JakDorobic (1)
Pobierz
mlody_sarmata_ +744
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Póki co tak to wygląda. Brakuje na pewno dużo więcej mchu i jakiegoś lekkiego landscapingu. Myślę że dołożę jakieś drewno, może kamienie. Na pewno do tła z korka przypnę phalenopsisa miniaturkę, chce tu też wsadzić monsterę dubię na tło, ale jeszcze nie zdążyła się ukorzenić.
LEDy będą się palić 12h na dobę, zobaczę jak będzie to wyglądać. Łączny pobór mocy 7,5 W/h więc bez tragedii. Do poprawy lutowanie LED, bo wygląda tragicznie.
#rosliny #zieloneidahoo #terrarystyka #diy #botanika #zrobtosam #domowyogrod
źródło: comment_1671219981KmfiljCRduCNgU11Y8gyY7.jpg
PobierzAle ta, czasem tak sie zdarza ze żrą zbutwiałe drewno - ale w naturze kora leżąca se tak o zalicza sie do śmieci niestety ¯\_(ツ)_/¯
Przyniosę sobie jakiś badyl z lasu i spróbuję spreparować żeby się nadawał do vavarium. Jak już bardzo nie będzie mi się chciało to skleje z kory dębu korkowego, może nawet będzie jakoś wyglądać. Zobaczę, póki co nie mam pomysłu jak to dalej pociągnąć
Wygląda podobnie a nie pleśnieje ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ogólnie suszki są spoko, tak długo jak psikniesz je nie toksycznym lakierem, można je kupić wszędzie, musisz tylko czytać ich skład by nie zawierały metali ciężkich czy ich soli itd.
Tam z tyłu jest epi neon, niby mógłbym jeszcze dosadzić filodendrona lemon lime, ale jakoś mi się nie widzi :(
Więcej fittonii to dobry pomysł, bo fajnie zagęszczają. Myślę jeszcze żeby na pierwszy plan dać jakieś płożące rośliny, chyba dosadzę więcej peperomii prostaty.
nie no tak całkiem serio, to środek na nie jest najlepszy, ale nie mogę go stosować u zwierząt, tylko lepy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
ja mam zboczenie po prostu na fittonie i trzykrotke, bo się właśnie ukorzeniają jak głupie i są ładne XD
Póki co kleję kostkę 20x20x20 cm. W środku będzie walec h=15, d=5, porośnięty mchem i obsadzony fittoniami
źródło: comment_1671379925AKWZQms45bSVXC43tOpMsV.jpg
Pobierz