Aktywne Wpisy

souvlaki +2
w------i ładnego typka z pracy :(

nativ +4
Muszę się pochwalić bo się uduszę. Mieszkam w bliźniaku. Ściana pomiędzy mną a sąsiadem to około 25cm. Sąsiedzi są głośni. Postanowiłem wyciszyć ściany od ich strony.
Pierwsza ponad rok temu sypialni. Miałem tylko 25mm na wyciszenie, inaczej nie zmieściłbym szafy.
Poszło tak.
Mass loaded vinyl 2mm żałuję mogłem dać 5mm.
Dwie warstw zielonych podkładów pod panele po 7mm każde.
Plyta gipsowa 9.5mm
Pierwsza ponad rok temu sypialni. Miałem tylko 25mm na wyciszenie, inaczej nie zmieściłbym szafy.
Poszło tak.
Mass loaded vinyl 2mm żałuję mogłem dać 5mm.
Dwie warstw zielonych podkładów pod panele po 7mm każde.
Plyta gipsowa 9.5mm

Może się czepiam, ale jeśli chodzi o abonent za rozrywkę to już dawno wszystkie sieci tv satelitarne i kablowe to wymyśliły
Wiem, że łatwo jest oceniać i wyzywać innych od szurow. Jednak w tym przypadku mam wrażenie, że ludzie przyklaskują pewnym mechanizma tylko dlatego, że uważają, że są po właściwej stronie.
Po prostu sam mechanizm nie posiadania rzeczy jest niebezpieczny. Tak samo jak np. cenzura.
@plusujemny żaden problem jak masz kasę na moje kary umowne z NDA i jakąś propozycję pracy (。◕‿‿◕。)
Może i na początku filmiku było coś tam, że to "predictions", ale kto by tam całe filmiki oglądał.
Komentarz usunięty przez autora
@Jacques-Pierre: To co, zakazujemy kupno więcej niż trzech nieruchomości, czy może znosimy w diabły wszelkie wymagania środowiskowe wobec samochodów i wdychamy tłuste, czarne spalinki? Gospodarka się zmienia, jak masz Warszawę z otoczka na pewnie 2,5-3 miliony ludzia to jest nieco inna sytuacja niż kiedy miała 1,5
@mnik1: no ale jak się zastanowisz, to do tego to się sprowadza, wszystko będziesz mieć w abonamencie + totalna inwigilacja, jak podpadniesz "moderacji" to "cancel" usługi i nara.
Mało tego. Wydaje mi się że to obecnie jedyna droga do tego by nie produkowano urządzeń śmieciowych z krótkim okresem używalności.
Dla kogoś rozgarniętego już dobre 5-10 lat temu było widoczne że to pójdzie w tym kierunku.
Problem jedynie w nadużywaniu władzy przez ewentualnych zamordystów przy pomocy subskrypcji.