Wpis z mikrobloga

@moods: 4cm wody ponad składniki to maksymalnie ile wlałam. 30 minut bo było sporo mięsa, garnek sugeruje 20 dla strączkowych i to byłoby idealnie, tak to groch zniknął cały ale konsystencja jest mega, smak też. Nie potrzeba żadnych ziemniaków ani zasmażek. Na kuchence to pewnie musiałabym robić jakieś 3 godziny.
@Trump_nieoficjalnie:
@DrTRAPH0USE: Łap wariacie przepis:
W normalnym garnku:
- groch 500g
- boczek wędzony 200g
- kiełbasa 2 pętelki (np. podwawelska, śląska)
- kawał szynki wędzonej albo wędzonego żeberka
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki majeranku
- 2 marchewki
- 1 pietruszka biała
- kawałek selera korzeń
- pieprz, sól, liść laurowy, suchy tymianek, ziele angielskie, wędzona papryka, jałowiec, majeranek
- pietruszka zielona

Groch można wcześniej