Wpis z mikrobloga

Jezeli komus wierze w tej aferze to Włodarowi.

Wiele chlopu mozna zarzucić, ale źródła, rowniez w reprezentacji ma chyba najlepsze w Polsce.

- Grubas inicjował rozmowy o podziale łupów
- Piłkarze, a wlasciwie rada drużyny miedzy soba dogadali sie od razu i przekazali swoje ustalenia grubasowi - kase mieli dostac wszyscy pilkarze
- Grubas i caly sztab mieli dostac 10 procent
- Grubas kazal asystentowi po meczu z Argentyna biegac po hotelu i zbjerac numery kont od pilkarzy, to sa jakies jaja
- Pilkarze uznali, ze Grubas jest pier*** - gdzie jakies umowy, papiery, a nie przelew na gebe
- Dzien pozniej, w sobotę czyli przed meczem z Francja, grubas informuje na odprawie przed calym zespolem, ze chce dla siebie i sztabu 20%
- Lewandowski sie odpala, ze chyba go poje
i ustalenia sprzed doby byly inne i w ogole to sa teraz wazniejsze rzeczy na glowie niz premia spaslaka
- Grubas stwierdza, ze w takim razie to on nie chce nic

Jak dla mnie to jest kompromitacja grubasa, do wyje
*** z repry

Premie od świtu nowy dwor po wygraniu z gornikiem leczna dzielil w autokarze, a teraz przy reprze nawet jek nie widzial na oczy, a juz byl na nia napalony

#mecz
#michniewicz
#reprezentacja
#mundial
#afera
  • 30
@MarcinDerk Jak się wyłączy obelgi z tego wpisu to wychodzi najbardziej prawdopodobny scenariusz. Potwierdza się to co mówił Włodar i dzisiaj potwierdził Czesiek.
Tylko dlaczego jak sztab dostał 10% to trener powiedział, że dla siebie nie chce nic?
Oddał dobrowolnie swoją dolę do podziału dla masażystów? Miło z jego strony.
@MarcinDerk: niesamowite jak ludzie mogą inaczej odebrać wypowiedź. Właśnie słuchałem w pracy monologu Włodara o aferze pieniężnej i odniosłem kompletnie odwrotne wrażenie do do Grubasa. W jego historii Czesiek zachował się całkiem fair i wyglądało jakby walczył. Chyba, że jest gdzieś jakaś inna wersja niż ta z wieczornego programu Meczyków.

Co nie zmienia faktu, że Grubas do #!$%@? i afera finansowa dla mnie jest nic nieznaczącą anegdotą, która głównie ośmiesza Morawieckiego,
@MarcinDerk: tam pada dokładnie zdanie "pojawiła się ta propozycja, że 20, jednak procent [...] dla sztabu, [...]. To powiedział trener". Lewy zawetował, i wtedy Michniewicz powiedził, że skoro zostaje 10% to może zrezygmować z kasy na rzecz sztabu (to w końcu chyba ze 30 osób). Nie ma tam nic o jakiejś szczególnej walce czy kłótni. Brzmi to jakby faktycznie chciał wiecej dla sztabu, a skoro się nie udało to zrezygnował ze
@MarcinDerk: @Tylko_na_chwilke: a mnie śmieszy to gadanie że Czesiu taki dobry bo chciał kasę dla sztabu xD Po pierwsze to przecież ci ludzie zgodzili się pracować za jakąś stawkę i nie było żadnej wtedy mowy o premii. Po drugie część tych ludzi od dawna jest związana z reprezentacją. Po trzecie to nie są przecież anonimowi ludzie tylko część pracuje w klubach lub do niedawna gdzieś pracowała, więc to nie są
@MarcinDerk: Też się zgadzam, że jego wersja jest najbliższa prawdy, ale moim zdaniem jego źródła też moderują narracje. Wczoraj padło na meczykach z jego ust:

Dużo się skupia jadu na zawodnikach i sztabie szkoleniowym, jednak sednem sprawy jest jednak pomysł i skąd te pieniądze miały iść. Nikt nie prosił z nich o te pieniądze, ani sztab szkoleniowy, ani piłkarze. [...] Ja nie chce ich bronić, oni ostatecznie też chcieli dzielić te
@Tylko_na_chwilke: czysty czesio, zły włodar, źli piłkarze

@Celsus: to do mnie bo nie rozumiem? Ja odnoszę się tylko do wypowiedzie Włodara, która nie wskazuje żeby ktokolwiek był zły/dobry w tej sytuacji.

@matixrr: ogólnie zgadzam się, ale identycznie można spytać czemu piłkarze chcieli 90%, a nie 80 i użyć identycznych argumentów. Tylko co to wnosi?
Poza tym jednak jest tam masa ludzie którzy nie zarabiają dobrze: kitmani, masażyści, ochroniarze etc..