Wpis z mikrobloga

#gry #pcmasterrace #knightsoshonor #knightsofhonor2 #knightsofhonor

Knights of Honor II: Sovereign - muszę się do jednej rzeczy przyczepić. Druga cześc kontynuuje dyskryminacje pogan z pierwszej części. Mianowicie jeśli chcemy rozwijać religie pogaństwo to mamy trudniej, bo poganie mają tylko jeden budynek z religii zamiast trzech (nie licze ulepszeń). Wiec potem bedzie się dostawać mniej ksiazek itpl w pogaństwie :( Szkoda. Ale i tak mam ambicje zrobić pogańskie państwo, a co.

Podejscie do pomorza nr 2 przegrane jeszcze bardziej. Trudny region. Tym razam napadła mnie dania ze szwecją. Teraz chyba zagram finami.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Variv: Taka uwaga, nie tylko Marszałek moze dowodzić armią. Domyślnie kapłan też moze i też ma 8 miejsc na oddziały. ALE moze tez dowodzić kupiec, dyplomata i szpieg, jesli ma umiejętności przywództwo. Tylko wówczas sa 4 oddziały (na 1 lvlv przywództwa, nie wiem zy to sie zwiększa)
  • Odpowiedz
@Variv: Do tego mam wrażenie, że mechanika szpiega działa inaczej. W 1 nasz szpieg się wcielał w dworzanina wroga, i w zależności jaka funkcje pełnił na dworze takie miał akcje. Tutaj chyba to jest bardziej na akcje rozbite, przez kilka godzin gry mój szpieg nigdy nie stał się dworzaninem. Musze poobserwować jak to działa.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Variv: Ja wczoraj odpaliłem i choć już dawno w jedynkę nie grałem, to czuć ducha serii. Jeszcze muszę wgryźć się w mechanikę bo grałem może z godzinę.

@GhorgorBej Ja mi się podoba ale szpiega zmienili.
Trochę ma mieszane uczucia. Mechanika z 1 gdzie nasz szpieg stawał się dworzaninem wroga i pełnił u niego funkcje mając różne akcje była genialna i oryginalna.

Dzięki temu kiedyś mój szpieg został papieżem. Co za satysfakcja.
  • Odpowiedz
@Variv: Może zdecydują się przywrócić lub dodać mechanikę szpiega. Choć jestem mocno zaskoczony tym, że mój własny kupiec, dość często, okazuje się zdrajcą. ]
Jeśli inwestowałeś w niego nieco umiejętności, jest to bolesne.
  • Odpowiedz
Może zdecydują się przywrócić lub dodać mechanikę szpiega. Choć jestem mocno zaskoczony tym, że mój własny kupiec, dość często, okazuje się zdrajcą. ]

Jeśli inwestowałeś w niego nieco umiejętności, jest to bolesne.

@GhorgorBej: Hmm tzn. wiesz obecna mechanika nie jest zła. Powiedziałbym, ze jest dobra. Poprzednia była oryginalniejsza . Akcje są tylko imho zbyt drogie, to jest dośc ograniczające. Wątpie aby coś tutaj zmieniali. Bo jest to spójne z całym
  • Odpowiedz
@Variv: Dziś miałem pół godzinki żeby odpalić. I uważam że mechanika przejęcia przez szpiega funkcji w radzie, jest jak najbardziej do przywrócenia. Może jako dodatek, wystarczy to dobrze wpleść w obecna mechanikę infiltracji.

Dziś zacząłem po raz trzeci Polską. Ale żeby kontynuować, to dopiero znajdę czas w przyszłym tygodniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GhorgorBej: Sprotowanie odnośnie poga. Poganie nie mają budynków ale ich kapłani maję specjalne własciwości. Po pierwsze kapłan pogan od razu moze dowodzić armią i ma 8 slotów na jednostki jak marszałek. Po drukie kapłani zdobywają ksiazki przez specjalną akcje - wysyłka na nauki na uniwersytet.
  • Odpowiedz