Aktywne Wpisy

wojtek-polki +50
Czyli mężczyzna który:
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
źródło: temp_file1429150910024872164
Pobierz
wfyokyga +10
W sypialni na P

____
#justjoinit #programowanie #programista15k #programista25k #pracait #technologia #javascript #css #html #python #java #php #ciekawostka #programista100k #praca #pracait
źródło: comment_1670403449iyIG8cANdMrQuxqRapoIPu.jpg
Pobierz- niereprezentatywne badanie, tj. niereprezentatywna grupa - np. badanie przeprowadzono w kilku dużych firmach
- nieprawidłowe badanie, tj. pytania typu "czy gdybyś dostał ofertę pracy lepszą niż obecna to byś ją przyjął?"
- nieprawidłowe wnioski wyciągnięte na podstawie prawidłowych badań. Np. pytano ludzi, czy rozważali w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy zmianę pracy i zostało to zinterpretowane jako "chce odejść z pracy"
Natomiast uważam, że sporo
@angor86: Mnie to wcale nie dziwi. Pracodawcy niechętnie dają podwyżki. Paradoksalnie wolą przez rok szukać nowych pracowników za większą stawkę, niż próbować zatrzymać obecnych pracowników. Nie ma w tym logiki, a wiem jakie nastroje są u mnie w firmie. Wiadomo powszechnie, że im większa firma, tym ważniejszy jest excel w podejmowaniu decyzji.
A co do pierwszej części wypowiedzi, to jak najbardziej się zgadzam. Aczkolwiek pomimo tych wszystkich czynników te 75% wydało mi sie jakoś dziwnie wysokie i dlatego napisałem komentarz.
@JustJoinIT: powoli tak
@JustJoinIT: jak mi pomożecie skoro mam kontrakt ważny do drugiej połowy 2023?
@Mobul: To jest takie 75% jak te 50% społeczeństwa, które chce się przebranżowić. Będą narzekać na obecną sytuację, ale jak przyjdzie co do czego to nie chce im się na rozmowę przygotowywać, boją się zmiany, itp.